HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

HDP'li Bilgen: Birileri bunun bedelini ödemeye devam edecek

HDP'den ilk açıklama geldi. Milletvekili Ayhan Bilgen, 'OHAL'de İnsan Hakları' konulu panelde konuştu.

HDP'li Bilgen: Birileri bunun bedelini ödemeye devam edecek

HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Kayseri'deki bombalı terör saldırısıyla ilgili, "Ya insanların ölmesini durduracak bir siyaseti geliştireceğiz ya da her gün birileri bunun bedelini ödemeye devam edecek" dedi.

Adana'da İnsan Hakları Derneği'nce düzenlenen 'OHAL'de İnsan Hakları' konulu panele katılan Bilgen, Kayseri'deki saldırıya değinerek, şöyle konuştu:

"Elbetteki bizim açımızdan fail kim olursa olsun, arkasında kim olursa olsun ölenler hangi kimlikten olurlarsa olsun önümüzde net 2 tercih var. Ya bu bombaların patlamasını insanların ölmesini durduracak bir siyaseti geliştireceğiz. Ya da her gün birileri bunun bedelini ödemeye devam edecek. Dolayısıyla çok yoğun bir kınama baskısı, linci bize yaşatıyorlar. Oysa bu patlamalar olduğunda diğer partilerden çok daha hızlı bir biçimde yazılı açıklamamızı yapıyoruz. Bulduğumuz ilk fırsatta sözlü olarak yaklaşımımızı, tavrımızı sergiliyoruz. Ama bu bile birilerini memnun etmeye yetmiyor. Bu bile onların hazırladığı bildirilere mutlaka imza atmanız gerektiği ya da onların kelimeleri ile onların kavramlarıyla bu durumu tarif etmek zorunda olduğumuz terörün baskısını ortadan kaldırmaya yetmiyor."

YAZILI AÇIKLAMA DA GELDİ

HDP'den yapılan yazılı açıklama şöyle;

"Bu kez Kayseri'de patlayan bomba çok sayıda ölüme ve yaralanmaya yol açtı. Bu saldırıyı da en sert biçimde kınıyoruz. Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türkiye'nin adım adım sürüklendiği şiddet girdabından büyük bir üzüntü duyuyor ve yaşanmakta olan acıları paylaşıyoruz. Artık kınamalarla yetinilecek bir dönemi çoktan geçtik. Bu acıların bir an önce dinmesi ve yenilerinin yaşanmaması için bugün hepimiz şiddet karşıtlığında, barış, demokrasi, adalet ve özgürlük duyguları etrafında bir arada durmalıyız. Bu sıkıntılı dönemi dayanışma ile aşabilir, ülkeyi düze çıkarabilir, barış ve huzuru sağlayabiliriz. Umutlarımızı yitirmeden, bu gidişe dur demenin ilk adımı budur. Çağrımız, hem iç hem de dış politikada gerginlik, kutuplaşma, düşmanlık, kaos ve çatışma üreten politikaların, dilin ve üslubun, uygulamaların derhal sonlandırılması yönündedir. Bir kez daha yaşamını yitirenlere rahmet, tüm toplumumuza başsağlığı diliyoruz."

DHA


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler