Ayhan Bilgen Haberleri

AK Parti için Altan Tan ve Ayhan Bilgen iddiası! Listelerde HÜDA-PAR, ANAP, BBP ve MHP sürprizi... Mehmet Ali Kulat Cumhur İttifakı'ndaki son kulisleri paylaştı

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere 55 gün kalırken, MAK Araştırma'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat; Cumhur İttifakı kulislerinde konuşulanları yazdı. İttifakta yer alacak partilere AK Parti listelerinde kaç milletvekili verilecek? HÜDA PAR, ANAP hangi illerde ilk sırada yer alacak? BBP ve MHP seçime kendi listeleriyle mi girecek? sorularına yanıt veren Kulat; Ankara koridorlarında konuşulan Ayhan Bilgen ve Altan Tan sürpriziyle ilgili de detaylara yer verdi.

Haber 19-03-2023 14:02

Ayhan Bilgen’den ‘AK Parti’ye katılacak’ iddiası sonrası ilk açıklama! Vekil adayı olacak mı?

AK Parti’ye katılacağı iddiaları kulisleri hareketlendiren eski HDP Milletvekili ve SES Partisi’nin Genel Başkanı Ayhan Bilgen’den açıklama geldi. Bilgen, "AK Parti’den milletvekili adayı olacağı” iddialarına ilişkin soruya, "Biz hiçbir ittifaka karşı kapıları kapatmadık. Taraf da değiliz. Her türlü kararı yetkili kurullarımızda değerlendiririz" ifadelerini kullandı.

Haber 18-03-2023 09:01

Son dakika: Ayhan Bilgen’den 'çözüm süreci' iddiası! ‘AK Parti, MHP’yi ikna etmeye çalışıyor’

Son dakika haberine göre; HDP’den ayrılan Türkiye’nin Sesi Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, “AK Parti’nin ‘Kürt sorununa’ ilişkin yeni bir süreç başlatabileceğini” öne sürdü. Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’a dikkat çeken Bilgen, “Sürece onun da dahil edilmeye çalışıldığını düşünüyorum. MHP de ikna edilmeye çalışılıyor” iddialarında bulundu.

Haber 20-06-2022 07:36

Türkiye'nin Sesi Partisinin amblemi değişti

Türkiye'nin Sesi Partisinin amblemi değişti

Yurthaber 05-05-2022 17:17

Kuruluş dilekçesi dün verilmişti! DSP'den hamle geldi: SES Parti'nin logosu değişmeli

HDP eski milletvekili Ayhan Bilgen'in kuruculuğunu yaptığı, Türkiye'nin Sesi Partisi'nin (SES Parti) kuruluş dilekçesi, dün İçişleri Bakanlığına verilmişti. Partinin logosunun güvercin olması dikkat çekerken, DSP'den konuya ilişkin açıklama geldi ve amblemin değişmesi gerektiği belirtildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Genel Sekreter Müzeyyen Okur, değişikliğin en kısa sürede yapılması gerektiğini, aksi takdirde yasal sürecin başlatılacağını ifade etti.

Haber 01-04-2022 10:58

Türkiye'nin Sesi Partisinin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığına verildi

Türkiye'nin Sesi Partisinin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığına verildi

Yurthaber 31-03-2022 11:12

Bir parti daha kuruluyor! SESPARTİ'nin dilekçesi İçişleri Bakanlığı'na verildi

Eski HDP milletvekili Ayhan Bilgen'in kuruculuğunu yaptığı, Türkiye'nin Sesi Partisi'nin (SESPARTİ) kuruluş dilekçesi, İçişleri Bakanlığı'na verildi. Eski HDP Milletvekili Müslüm Doğan yaptığı açıklamada "6 aylık bir çalışmamız sonunda Türkiye'nin Sesi Partisi'nin kurulmasına karar verdik. Ülkemizin her yerinde partide görev almak isteyen insanlar sürekli temas halinde ve ortak akılla programı oluşturduk" diye konuştu.

Haber 31-03-2022 11:08

Ayhan Bilgen HDP'den istifa etti

Parti kuracağını açıklayan eski Kars belediye başkanı Ayhan Bilgen, HDP’den istifa etti.

Haber 13-12-2021 23:35

Ayhan Bilgen: İhtiyaç kendisini hissettiriyorsa çalışmalarımız bir siyasi partiye dönüşebilir

HDP'li eski milletvekili ve eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, yeni bir siyasi hareketin içinde olduğunu, Aralık ayı içerisinde yeni oluşumu deklare edeceklerini söyledi. BBC Türkçe'ye çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Bilgen, bunun 2023'te gerçekleşmesi durumunda gelecek seçimlere yetişecek bir siyasi partiye dönüşebileceğini belirtti.

Haber 01-12-2021 06:18

Kobani eylemleri davasında HDP'li Ayhan Bilgen'e tahliye

Kobani bahanesiyle 6-8 Ekim 2014'te düzenlenen eylemlere ilişkin davada yeni gelişme yaşandı. Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu 108 kişinin yargılandığı davada mahkeme; Ayhan Bilgen, Berfin Özgü Köse, Can Memiş ve Cihan Erdal’ın tahliyesine karar verdi.

Haber 15-06-2021 17:20
Yurthaber 14-06-2021 20:31

Ayhan Bilgen HDP'den ayrılarak parti mi kuracak? Açıklamaları kafa karıştırdı

HDP'den ayrılarak yeni parti kuracağı konuşulan tutuklu bulunan eski Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen'in hesabından yapılan paylaşım dikkat çekti.

Haber 19-01-2021 11:59

Ayhan Bilgen HDP'den ayrılarak yeni bir hareket mi başlatacak? Gündem yaratan iddia

Tutuklu bulunan eski Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen'le ilgili ortaya atılan iddia gündem yarattı. Gazeteci Abdulkadir Selvi, Bilgen'in HDP'den ayrılarak yeni bir hareket başlatacağını yazdı.

Haber 14-01-2021 10:53

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen istifa edeceğini duyurdu

Kobani eylemleri soruşturması kapsamında yaklaşık bir haftadır gözaltında tutulan HDP’li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen istifa edeceğini duyurdu.

Haber 30-09-2020 13:38

HDP'li Ayhan Bilgen zehirlendi mi? Ankara Emniyeti iddiaları yalanladı

Ankara Emniyet Müdürlüğü, bazı sosyal medya hesaplarında Kobani olayları soruşturmasında gözaltına alınan HDP'li Ayhan Bilgen'in "yediği yemekten zehirlendiği ve hastaneye götürülmediği" iddialarını yalanlandı.

Haber 28-09-2020 07:16

HDP'li Kars Belediye Başkanı Bilgen adliyede

Bilgen, hakkında sosyal medyadaki paylaşımlarında "terör örgütü propagandası" yaptığı iddiasıyla Ankara'da yürütülen bir soruşturma çerçevesinde talimatla ifade vermek üzere Kars Adliyesi'ne geldi

Yurthaber 22-08-2019 11:14

HDP'li Kars Belediye Başkanı Bilgen adliyede

Bilgen, hakkında sosyal medyadaki paylaşımlarında "terör örgütü propagandası" yaptığı iddiasıyla Ankara'da yürütülen bir soruşturma çerçevesinde talimatla ifade vermek üzere Kars Adliyesi'ne geldi

Haber 22-08-2019 11:12

HDP'li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ifadeye çağrıldı

Kars Belediye Başkanı HDP'li Ayhan Bilgen, Kars Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ifadeye çağrıldı.

Haber 20-08-2019 11:46

HDP'li Ayhan Bilgen'den MHP'li başkana iş teklifi!

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen sosyal medya hesabı üzerinden, kendisini belediye başkanı olarak tanımadığını açıklayan MHP Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel'e iş teklifinde bulunacağını açıkladı.

Haber 03-05-2019 08:46

Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, HDP'li Ayhan Bilgen'in elini sıkmadı

Kars'ta 23 Nisan kutlama törenlerine "tokalaşma krizi" damga vurdu. 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Kars Belediye eş başkanları HDP'li Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca'nın elini sıkmadı.

Trend 24-04-2019 07:21

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen:

"HDP eşittir haktır. Eğer siz, bir partinin rekabet, siyasi hırs uğruna bu kadar kriminalize edilmesini bir siyasi kazanç görürseniz, o dışladığınız topluma söyleyecek sözünüz kalmaz"

Haber 04-02-2019 12:20

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan: - "Seçim Kanunu, tüm vatandaşlara ve siyasi partilere yükümlülükler yüklemektedir. Bugün saat 17.00'ye kadar, 'ne kadar hayali seçmen var, bir daireye ne kadar çok seçmen kaydı yapılmış, ne kadar çok yaşlı seçmen var...' konularının takibi hepimizin üzerine vazifedir" - HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen: - "Son aylarda Mersin, Adana, Gaziantep ve Hatay gibi illerden Beytüşşebap'taki tek bir adrese 500 seçmen taşınmış. Kim tarafından taşındığı, hangi aday tarafından organize edildiği çok açık"

Haber 17-01-2019 16:36

HDP'den 'CHP ile ittifak' iddialarıyla ilgili son dakika açıklaması

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, bir gazetecinin, “CHP’li Zeki Kılıçaslan, ‘HDP ile ittifak yapmamız milli görevdir’ dedi. Sizin için de CHP ile ittifak milli bir görev midir?” sorusunu yanıtladı. Bilgen, “CHP içerisinde farklı eğilimler ve yaklaşımların var, en azından açıklamalar böyle bir tartışmanın olduğunu gösteriyor.” dedi.

Haber 14-01-2019 13:41

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen:

"Görünen o ki Orta Doğu'da çok daha büyük bir savaş senaryosunun hazırlığı yapılıyor. Bu büyük savaş senaryosunda Körfez ülkelerine rol biçiliyor, İran'a yönelik çeşitli senaryolar hazırlanıyor"

Haber 14-01-2019 12:12

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan: - Meslek ahlakına ve tarafsızlığına riayet ederek basın özgürlüğünü kullanan ve vatandaşlarımızın haber alma hak ve özgürlüğünün gereklerini yerine getiren tüm çalışan gazetecilerimizin gününü kutluyorum" - CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: - "Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Unutuyoruz, Türkiye'de 141 gazeteci tutuklu, cezaevlerinde ömürlerini hücrelerde tüketiyorlar gazetecilik yaptıkları, yazdıkları, çizdikleri için. Bugün aslında onların da günü ama onlar dışarıda değil içerideler"

Haber 10-01-2019 16:17

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen: - "(Binali Yıldırım'ın istifa açıklamaları) Meclis Başkanı için anayasada bir madde varken sizin onu bir şeyle kıyaslamanız, karşılaştırmanız tartışmayı yaymak, sulandırmak ve gerçek zeminden kaçmaktır"

Haber 10-01-2019 13:46

Meclise yeni dokunulmazlık dosyaları sevk edildi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen'in de aralarında bulunduğu 14 milletvekiline ait dokunulmazlık dosyaları TBMM Başkanlığına sunuldu - Meclise gelen dosya sayısı 164'e ulaştı

Haber 08-01-2019 15:51

Meclisin bütçe maratonunda son gün

HDP Sözcüsü Hakkı Saruhan Oluç: - "Bu bütçe teklifi de göstermektedir ki iktidar, haksız ve adaletsiz uygulamalarına devam ederek işçinin, emekçinin, çiftçinin, esnafın, emeklinin, işsizin, engellinin, gençlerin ve kadınların haklarını teslim etmeyecek ve onların ihtiyaçlarına cevap vermeyecektir" - HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan: - "(Ankara'daki tren kazası) Facia ile ilgili açıklama yapan her yetkili, kaza sebebini farklı açıkladı ama bizce kazanın asıl sebebi bu iktidarın artık raydan çıkmış olmasıdır"

Haber 22-12-2018 01:07

HDP Kars adayı Ayhan Bilgen oldu!

HDP'nin 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerinde Kars Belediye Başkanı adayı Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen oldu.

Haber 19-12-2018 14:30

Meclis'e yeni dokunulmazlık dosyaları sevk edildi

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen'in de aralarında bulunduğu 10 milletvekiline ait 17 dokunulmazlık dosyası TBMM Başkanlığına sunuldu - Meclise gelen dosya sayısı 61'e ulaştı

Haber 17-12-2018 14:10

Fransa'daki akaryakıt zammı protestoları

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen: - "Herkes Fransa'da yaşananı doğru okumalı, bu süreçten ders çıkartmalıdır. Bıçak kemiğe dayandığında, insanların ekmeği, hakları için neyi göze alabileceğini iş bu noktaya varmadan görmeli ve gereğini yerine getirmelidir"

Haber 03-12-2018 12:28

TBMM Genel Kurulu

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay: - "Yasal düzenlemeler yapmak ve farklı bakanlıklar arasında eş güdümü sağlamak amacıyla TBMM'de ihtisas komisyonu olarak çocuk hakları komisyonu kurulmasını öneriyoruz"

Haber 20-11-2018 17:06

HDP'li Ayhan Bilgen'den 'sözümü yerine getiremedim' istifası

Roboski davası sürecindeki tartışmalar nedeniyle HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen bugün parti yönetimindeki görevlerinden istifa etmeye hazırlanıyor. Kararını eş genel başkanlara ileten Bilgen'in yakın çevresine, “Roboskili ailelere bir söz verdim ve yerine getiremedim. Yaşananları kendime izah edemezken onlara nasıl izah edeceğim. Vicdanımın bir nebze olsun rahatlaması için böyle bir karar aldım” dediği öğrenildi. Bilgen'in milletvekilliği ise sürecek.

Haber 19-11-2018 11:57

Enflasyon rakamları

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen: - "Güya ekonomik kriz ve özellikle enflasyonla ilgili topyekun mücadele yürütülüyor ama biraz önce açıklanan TÜİK rakamları gösteriyor ki TÜFE'de yıllık yüzde 25, ÜFE'de yüzde 45'i bulmuş durumdayız"

Haber 05-11-2018 12:20

Her türlü çabamızın arkasındayız

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen: - "Biz siyaseti bu ülkede huzur, barış, güven, özgürlük, adalet tesis edilsin diye yapıyoruz. Dolayısıyla toplumsal hayattaki her türlü çabamızın arkasındayız ve hepsini sonuna kadar savunacağız"

Haber 02-11-2018 15:48

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş: - "Yargıya kimsenin talimat verdiği yoktur. Ama yargının da kendisini de adeta yürütmenin yerine koyup yürütme adına karar vermesini doğru bulmuyoruz" - MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta: - "Sözleşmeli öğretmenlerin sözleşme süresi 6 yıldan 4 yıla indirildi. Karmakarışık olan sözleşmeli öğretmen statüsünün tamamen kaldırılması gerekiyor" - CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: - "Her vesile ile Beştepe'de yargı mensupları toplatılıyor, cüppeler ilikleniyor, yargıya fırça, şikayet, talimatlar veriliyor. Yasama organının bir üyesi olarak, kuvvetler ayrılığı ilkesine inanan bir insan olarak bunu kabul etmemiz mümkün değil" - İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu: - "(Cemal Kaşıkçı cinayeti) Suud ailesi üzerinden Türk devlet iradesine yönelmiş İngiliz hançerinin saplandığı bir süreç yaşanıyor" - HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen: - "Üç beş yılda bir her bakan değiştiğinde hatta aynı bakan dönemde bile sistem değişikliklerinin yaşandığını gördük"

Haber 24-10-2018 16:34

Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın öldürülmesi

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen: - "Daha fazla zaman kaybetmeden olayın nasıl gerçekleştiğine, kimin ne kadar ve hangi aşamada bilgisi olduğuna dair somut, inandırıcı, ikna edici açıklamalar bekliyoruz"

Haber 22-10-2018 12:29

Canlı yayında duyurdu: Selahattin Demirtaş tahliye olabilir

Katıldığı canlı yanında önemli açıklamalarda bulunan HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, Demirtaş'ın AİHM kararı öncesinde tahliye edilebileceğini söyledi.

Haber 19-10-2018 14:25

HDP ve CHP milletvekilleri hakkında fezleke

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, 12 HDP'li milletvekili hakkında "terör örgütü propagandası yapma", 3 CHP'li milletvekili hakkında ise "cumhurbaşkanına hakaret" suçundan fezleke hazırlandı

Haber 09-10-2018 04:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kayyum açıklamaları

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen: - "Altı milyon civarında oy almış bir partinin hangi adayının doğru olup olmayacağına karar verecek olan bir başka parti olmaz, olmamalıdır"

Haber 08-10-2018 23:47

Yeni yasama yılı başlıyor (7)

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen: "Yeni dönemle ilgili en temel beklentimiz, toplumsal taleplerin siyasetin ana gündemi olması ve siyasetin önceliklerini şekillendirmesidir" - "Milletvekilliği düşürmeleri ve tutuklamalarına karşı köklü bir çözümün, yeni iradenin ortaya çıkması gerekiyor"

Haber 29-09-2018 11:46

MHP'nin bazı suçların ceza sürelerinde indirim teklifi

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen: - "Teklifteki tespitleri, bu sorunun görülmesini, önemsenmesini değerli buluyoruz ama çözümün daha farklı bir yöntem ve kapsamla ele alınması konusunda bütün siyasi partilerin tutarlı, samimi ve dürüst davranması gerektiğinin altını çiziyoruz"

Haber 26-09-2018 12:35

MHP'nin bazı suçların ceza sürelerinde indirim teklifi

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen: - "Teklifin gerekçesindeki tespitlerin önemli bir kısmı görmezlikten gelinemeyecek sorunlara dikkat çekiyor ama önerilen çözüm bize göre yeterli değil, eksiktir. Dolayısıyla da beklentiyi karşılayacak bir adımın atılması gerekiyor"

Haber 25-09-2018 13:07

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen: - "Bütün alanlarda denemeler yapabilirsiniz ama eğitim alanı, deneme hakkı lüksü vermeyecek kadar ciddi ve hayati bir konudur"

Haber 17-09-2018 12:35

HDP'den bedelli askerlik açıklaması

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen: - "Bedelli askerlikle ilgili de farklı değerlendirmeler, tartışmalarda ortaklaşma imkanı bulabiliriz ama böyle hangi kalıpta, formatta sunulacağına bile karar verilmeden, 'hangisi olursa olsun' mantığıyla ne OHAL ile ilgi düzenlemeler ne de bedelli askerlik tartışması tüketilemez"

Haber 18-07-2018 11:15

HDP bütün darbelerin karşısında durmuştur

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen: - "HDP hiç ayrım yapmaksızın, sonunda kim cezalandırılmış ya da kim sebep olmuş olursa olsun bütün darbelerin karşısında durmuştur" - "(15 Temmuz) O gece de tartışma bizim açımızdan böyle gerçekleşti. Sonuçlarından faydalanmayı ummak ya da başka kavgaları o dengecilik içinde ele almak ahlaki bir tutum değildir"

Haber 13-07-2018 11:10

HDP'li Meral Danış Beştaş, Meclis Başkanı adayı oldu

TBMM Genel Kurulunda yarın yapılacak seçim öncesinde HDP'nin Meclis Başkanı adayı Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş oldu

Haber 11-07-2018 13:49

Tekirdağ'daki tren kazası

HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan: - "Felaketlerin nedeni doğa olayları değildir. Demiryolu hattı yapılırken göçme, çökme, tabaka kayması ve boşalmasıyla ilgili bilgiler dikkate alınmamıştır"

Haber 09-07-2018 13:41

HDP'li Ayhan Bilgen'den 24 Haziran seçim sonuçlarıyla ilgili dikkat çeken tweet: Kars'ta elektrik kesildi, gerçek sonuçlarla ilgisi yok

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen'in 24 Haziran seçim sonuçlarıyla ilgili son dakika Twitter paylaşımı dikkat çekti.

Haber 24-06-2018 20:17