HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kadir Topbaş oyunu kullandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Özleyiş Topbaş da saat 11.00 sıralarında Bakırköy Şenlikköy Murat Kölük İlköğretim Okulu'na gelerek, oylarını kullandılar.

Kadir Topbaş oyunu kullandı

12. Cumhurbaşkanı'nı seçmek vatandaşlar ilk defa sandık başına gidiyor. Vatandaşlarla birlikte siyasiler de sandık başına giderek oylarını kullanıyor.

TARİH BUGÜNLERİ YAZACAK

Topbaş oy kullanma işleminin ardından okulun çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. "'Bugün 10 Ağustos 2014, tarihe tanıklık ediyoruz" diyerek konuşmasına başlayan Topbaş, “ Tarih bugünleri yazacak. Bugün bizler oylarımızı kullandık. Vatandaşlık görevimizi yaptık. Daha güçlü bir Türkiye için, daha güçlü bir gelecek için ve milli iradenin, halkın, cumhurun iradesini Çankaya'ya yansıtması… Daha güçlü bir Türkiye ortaya çıkacak. Buna inanıyorum. Yarınlar çok daha farklı olacak. Hayırlı olsun milletimize vatanımıza , insanımıza diyorum. İnşallah güzelliklerle beraber farklı bir Türkiye'yi beraber yaşayacağız” dedi.

Yaşlı bir çiftin oy kullanmaya gelmesini hatırlatan bir basın mensubuna Topbaş, “Hasta da olsa, yaşlı da olsa. Yaşı ne olursa olsun bir vatandaşlık, yurttaşlık görevi. Hangi siyasi partiye üye olursa olsun, mutlaka sandığa gidilmeli oy kullanılmalı. Ve kendisine düşen görevi yapmalı. Türkiye'nin şekillenmesinde, siyasetinde kendisine düşen görevi yapmış olsun. Biz bunu özellikle arzu etmekteyiz. Yurttaşlık görevidir. Herkesin katkısı demektir. Herkes kendi iradesinin yansımasını ortaya koyarsa çok daha güzel bir yansıma ortaya çıkar. Gördük. Yaşlı insanlar var. Hasta insanlar var. Yürümekte güçlük çeken insanlar var. Yurttaşlık görevini yaptılar hayırlı olsun" diye cevap verdi.

BAKIRKÖY ÖZGÜRLÜK MEYDANININ TEMİZLEME VE BAKIM ÇALIŞMALARI

Aynı okulda oy kullanan CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nadir Ataman, aracına doğru yönelen Topbaş'a Bakırköy Özgürlük Meydanı'nın temizliği ve bakımının ne zaman yapılacağını sordu. Topbaş da Ataman'a “Kapanın elinde kalmayacak. Onun altında metro istasyonu var. Altına otopark yapılacak. Büyük bir proje var. Herkes kendi sorumluluğunu yerine getiriyor “ dedi.

Ataman da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Burada söyleme gereği duyduk. Büyükşehir'de başkanımızı göremediğimiz için. Hiçbir gruba katılmadığı için burada şans bulduk da söyledik. Sağolsun kendisi sizlerin huzurunda hemen talimatı vereceğim, yapacağım dedi. Bekleyeceğiz göreceğiz hep beraber. Betonlar artık insanlar geçerken başına düşecek diye korkuyoruz. Yağmur yağıyor yaşlı insanlar ayakları çamurun içerisinde kalıyor. “ şeklinde konuştu.

94 YAŞINDAKİ YAŞLI ÇİFT DE OYLARINI KULLANDI

Eski Eminönü Belediye Başkanlarından Ahmet Çetinsaya'nın anne ve babası da oylarını Murat Kölük İlköğretim Okulu'nda kullandı.İkisi de 94 yaşında olan Ömer Çetinsaya ve eşi Methiye Çetinsaya çifti de oy kullanmaları için Şenlikköy Mahalle Muhtarı okula getirdi. Yürümek de zorlanan çifte vatandaşlar da yardım. Ömer Çetinsaya seçimin hayırlı olmasını diledi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler