HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu tapu teslim törenine katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Narlıdere’de Kentsel Dönüşüm Tapu Teslim Töreni’ne katıldı.

Kılıçdaroğlu, saat 13.00’te başlaması gereken Narlıdere programına yaklaşık üç saat gecikmeli olarak katıldı. CHP Lideri alana kendisini bekleyen partililerin içinden geçerek geldi. Kılıçdaroğlu’na bir mektup vermek isteyen yaşlı bir vatandaş, korumalar tarafından engellendi. Engellenen vatandaş, fenalaşınca duruma sağlık görevlileri müdahale etti. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun programı şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Program, sahneye çıkan Narlıdere Belediyesi Halkoyunları Ekibi’nin sunduğu Zeybek gösterisi ve Narlıdere Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ‘Kent Yenileme’ temalı barkovizyon gösterisiyle sürdü.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’de demokrasi olmadığını savunarak, hükümetin Suriye’de demokrasi olmadığı yönündeki söylemlerinin gerçekçi olmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Neden barış istemiyoruz. Tüm komşularımızla kavgalı hale geldik. Suriye’de demokrası yokmuş. Sen Suriye’yi bırak kendi ülkende demokrasi ve barış var mı ona bak. Yazarı, çizeri, askeri, milletvekili hapiste, parasız eğitim istiyorum diyen üniversite öğrencisi hapiste. Böyle bir demokrasi olur mu?” dedi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne hükümetin baskı yaparak, iş yaptırmadığını da savundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun iyi çalıştığını belirten Kılıçdaroğlu, metronun bitmemesi yönündeki eleştirilere de yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Belediyelerimiz çalışıyor. Ama siyasal iktidar çalışmasınlar diye baskı kuruyor. Anakent belediye başkanımız metro yapıyor, İstanbul da metro yapıyor. Ankara da metro yapıyor. İzmir anakent belediyesi, metronun km sini yüz liraya yapıyorsa İstanbul 300 liraya yapıyor. Neden? Birileri cebine çalışıyor, birileri de halkına çalışıyor. O belediye başkanı burada. Onun adı da Aziz Kocaoğlu” şeklinde konuştu.

“BUGÜN BİLE AKP’NİN DİLE GETİRDİĞİ TÜM PROJELERİN ALTINDA CHP’NİN İMZASI VARDIR”

Hükümetin metro ve kentsel dönüşüm başta olmak üzere başlattığı birçok projenin altında partisinin olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyelerin kentsel dönüşümü rant amacı gütmeden gerçekleştirdiğini savundu. Kılıçdaroğlu, “Bugün bile AKP’nin dile getirdiği tüm projelerin altında CHP’nin imzası vardır. İlk metronun temelini atan da CHP’li belediyedir. İlk kentsel dönüşümü yapan yine CHP’li belediyelerdir. Kent planlaması çok önemlidir. Rant için değil insan için. İstanbul’da eski binaları yıkıp yaşayanları kent dışına gönderiyorlar. Yeni kente de yandaşlarını getiriyorlar. O rantı yaratan insanlara hakkını vermiyorlar. Biz ne yapıyoruz. Rantı halka veriyoruz. O insanları başka yere sürmüyoruz. O insanları bulundukları bölgede yeniden bina sahibi yapıyoruz. CHP’li belediyelerin AKP’li belediyelerden farkı da budur. İşte burada eski binalar yıkıldı, yenisi yapıldı. Burada oturanlar burada oturacak. İzmir dışına sürülmeyecekler. Rant burada yaşayan insanların en doğal hakkıdır. O hakkı teslim eden belediye başkanımız da zaten buradadır” ifadelerini kullandı.

CHP Lideri AK Parti’nin ülkeyi iyi yönetemediğini ve inanç ve etnik kimlik üzerinden siyaset yaptığını savunarak, tüm komşularıyla kavgalı bir Türkiye’nin ortaya çıktığını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Bu ayrılık ve gayrılık neden? Çünkü siyasal iktidar ülkeyi yönetemiyor. İşin özü buradadır. Biz Türkiye’yi iyi yönetmek istiyoruz. İnanç ve etnik kimlik üzerinden siyaset olmaz. Kimse kendi anne ve babasını seçme özgürlüğüne sahip değil. Kimsenin inancı siyaset konusu olamaz. Herkesin inancına saygı gösteririz. Biz birisi işsizse ona iş bulmak için çaba harcarız. Çocuğu iyi tedavi mi olamıyor Türkiye’nin saygınlığına mı gölge düşüyor. Biz onun için uğraşırız. Sadece apartmanda, mahallede, kentte huzur yetmez ülkede de huzur olsun. Neden barış istemiyoruz. Tüm komşularımızla kavgalı hale geldik. Suriye’de demokrasi yokmuş. Sen Suriye’yi bırak kendi ülkende demokrasi ve barış var mı ona bak. Yazarı, çizeri, askeri, milletvekili hapiste, parasız eğitim istiyorum diyen üniversite öğrencisi hapiste. Böyle bir demokrasi olur mu?” şeklinde konuştu.

“NARLIDER’DE 850 GECEKONDU YIKILARAK YENİ MODERN BİNALAR YAPILDI”

Törende konuşan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur da, ilçelerinde çarpık kentleşmenin önüne geçmek için başlattıkları kentsel yenileme ve dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Batur, 850 gecekondunun yıkılarak yeni ve modern binalar yapıldığını, bin 500’e yakın konut inşa edildiğini anlattı. Batur, “Meydanları biz imar rantı elde etmeden, o meydanı tören meydanı ve halkın milli bayramları kutlayacağı alanlar haline getirdik. Narlıdere’de çarpık kentleşmenin olduğu alanlarda dönüşümü gerçekleştirmek için kollarımızı sıvadık. 1970’li yıllarda göçten etkilenmiş. İlçe sırtlarında gecekondular var. Kentin çeperlerindeki gecekondu bölgesi, bir de Narlıdere’nin içindeki çürük gibi duran eski bina ve mahalleleri yeniledik. 850 gecekondu yıkılarak yeni modern binalar yapıldı. Bin 500’e yakın konut inşa edildi ve yepyeni bir bölge yaratıldı. Yenikale Eski Dokuyu Yenileme Projesi bir model projedir” dedi.

Başkan Batur, kentsel dönüşüm gereken iki bölge kaldığını belirterek sürdürdüğü konuşmasında, planlamanın onayı için başvurdukları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onay beklediklerini söyledi. Batur konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Narlıdere’de kentsel yenilenme gerektiren iki bölge kaldı sadece. Her iki alanla ilgili büyükşehir belediyesinden planlama çalışmalarımızı tamamladık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na 12 Temmuz’da gönderdik. Gölge etmesinler, planlarımızı onaylasınlar. Bizim önümüzü açsınlar.”

Konuşmaların ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hak sahiplerine tapularını verdi.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler