HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a 'kredi' yanıtı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Sen krediye muhtaçsın" sözüne yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a 'kredi' yanıtı

ANKARA(ANKA) - Kılıçdaroğlu, "O destek Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsına verilmiş bir destek değildir. O destek şehit analarına, şehit babalarına verilmiş bir destektir. Sayın Erdoğan'a geçmişte de bir kredi vermiştik, demokrasi için vermiştik, Demokrasi adına sana açtığımız kredi koşulsuz krediydi, şimdi sana güvenmiyoruz, o nedenle koşullarımız var. O nedenle söylüyoruz sana ya adam gibi davranır sorunu çözersin ya da gelen her şehit cenazesinin sorumlusu sen olursun" yanıtını verdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi toplantısında dile getirdiği "Biz geçmişteki bütün hatalara karşın olarak Adalet ve Kalkınma Partisi'ne yeni bir kredi açıyoruz, çözün sorunu" sözüne açıklık getirdi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Sen krediye muhtaçsın" sözüne yanıt verdi. CHP Genel Başkanı şöyle dedi:

"O destek Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsına verilmiş bir destek değildir. O destek şehit analarına, şehit babalarına verilmiş bir destektir. Sayın Erdoğan'a geçmişte de bir kredi vermiştik, demokrasi için vermiştik. Seçimler yapıldı, 2002, kendisi milletvekili seçilemedi. Dedik ki demokrasi için sana da kredi açıyoruz. Anayasayı değiştirdik, yasaları değiştirdik, geldi milletvekili oldu, başbakan oldu. Sonra ne oldu 10. yılın sonunda kibirden, tek adamlıktan yola çıktı, egosu o kadar şişti ki yeri geldi 2012'de demokrasiden şikayet eder noktaya geldi. Hani o kuvvetler ayrılığı ilkesi var ya dedi, o insanın önüne, ayağına ayak bağı oluyor dedi. Demokrasi adına sana açtığımız kredi koşulsuz krediydi, şimdi sana güvenmiyoruz, o nedenle koşullarımız var. O nedenle söylüyoruz sana ya adam gibi davranır sorunu çözersin ya da gelen her şehit cenazesinin sorumlusu sen olursun."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler