HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu'ndan HDP operasyonu açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de HDP'ye yönelik terör operasyonuna ilişkin açıklamasında 'Sivrisinekle uğraşmakla terörü sonlandırmaz' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de belediye başkanları toplantısında gündeme ilişkin kritik açıklamalar yapıyor. Kılıçdaroğlu, CHP Yerel Yönetimler Birimi tarafından İzmir Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen Belediye Başkanları Toplantısının açılışında konuştu.

Konuşmasında HDP'ye yapılan operasyona değinen Kılıçdaroğlu "Sivrisinekle uğraşmak terörü sonlandırmaz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önemli satır başları şöyle:

"SEÇİMLE GELEN SEÇİMLE GİTMELİ"

"Seçimle gelenlerin gidiş yolu ancak seçimle olmalıdır. Elbette ki teröre karşı ortak tavır takınmalıyız. Dur demek zorundayız. Kimsenin tereddütü yok. Terörle mücadelenin akıl ve mantıkla yapılması lazım."

"SİVRİSİNEKLE UĞRAŞMAK TERÖRÜ SONLANDIRMAZ"

"Sivrisinekle uğraşmak terörü sonlandırmaz. Bataklığı kurutmak lazım. Musul'a Rakka'ya gideceğiz diyorlar. Burnunuzun dibinde Kandil var neden bir şey yapmıyorsunuz?"

"TÜRKİYE ÇOK TEHLİKELİ BİR SÜRECİN İÇİNE SÜRÜKLENİYOR"

"Bütün bunların alt yapısı başkanlığı hazırlamak için düzenleniyor. Çok tehlikeli bir sürecin içine sürükleniyor Türkiye. Tarih tarih, Osmanlı Osmanlı diyorlar. Kardeşim Osmanlı diyorsan, parlamenter sistem 150 yıldır var zaten. Sen Osmanlı’yı da bilmiyorsun, tarihi de bilmiyorsun. Ben sana neyi anlatacağım? Bir insan her şeyi bilmeyebilir, bilmemek ayıp değildir. Öğreneceksin. Dünya kadar saygın tarihçimiz var. Saygın tarihçiyi değil deli birisini getiriyor bana tarih öğret diye. Aklı bali olmayan birisini çağırmış danışmanım diye."

"BÜTÜN AKP'Lİ VEKİLLERE SESLENİYORUM"

"Bütün AKP’li milletvekili kardeşlerime sesleniyorum. Benim duyduğum kaygıyı sizlerin de duyduğunu biliyorum. Aynı muamele size yapıldığında siz isyan ederdiniz. Geçmişte örneklerini gördük, o travmayı bu toplum hala atlatmış değildir. Siyasette kan davası güdülmez. Rahmetli Demirel’in dediği gibi siyasette 24 saat bile çok uzun bir süredir. Kan davasıyla bir ülke yönetilemez. Eğer sorgulanacaksa, ülkeyi şehirleri silah deposu haline getirenlere göz yumanlara hesap sorması lazım.

Valilere kaymakamlara telefon edip, sakın bunlara dokunmayın diyen kimlerse onların yakalanması, sorgulanması lazım. Genelkurmay başkanları konuşuyorlar, FETÖ ile ilgili. Söyledik diyorlar, ama kulaklarını tıkadılar. Kavga ne zaman çıktı? 17-25’ten sonra çıktı. Ne için çıktı? Rant kavgasıdır arkadaşlar. Aynı menzile hedefe yürüyordu bunlar. Sen mi malı götüreceksin, ben mi malı götüreceğim… İkisi de dini kullanıyorlardı. Hiç kimsenin, özellikle CHP’li yol arkadaşlarıma sesleniyorum. Hiç kimsenin umutsuzluğa kapılma hakkı yoktur. Bir kişi bile kalsak, Mustafa Kemal’in yolundan asla dönmeyeceğiz, böyle bir hakkımız yoktur. "


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler