HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılıçdaroğlu’ndan, Özgecan Aslan’ın katilleri ile ilgili açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özgecan Aslan'ın katledilmesiyle ilgili, ''hepimizin yüreğinde derin yaralar açtı. İnsanlıktan nasip alamayan kişiler gencecik bir kızımızı katlettiler'' dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan, Özgecan Aslan’ın katilleri ile ilgili açıklama

ANKARA (ANKA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "AKP'nin hayata geçirdiği bütün politikalar çökmüştür. Başarılı oldukları bir tek politika bile yoktur. Eğer hırsızlığı bir politika olarak benimsiyorlarsa orada başarılılar kimse ellerine su dökemez. Yolsuzluğu bir politika olarak benimsiyorlarsa orada da başarılılar, kimse ellerine su dökemez" dedi.

CHP Parti Meclisi (PM) Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplandı. Toplantının açılışında konuşan Kılıçdaroğlu, demokrasinin, ahlaki ve hukuki olarak kan kaybettiği bir süreçte, CHP olarak demokrasiye, halkın iradesine sahip çıkacakların söyledi.

-"ÖZGECAN HEPİMİZİN YÜREĞİNDE DERİN YARALAR AÇTI"-

Tarsus'ta,üniversite öğrencisiÖzgecanAslan'ın vahşice öldürüldüğünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Kuşkusuz her gün Türkiye'de yeni acı olaylarla karşılaşıyoruz. Tarsus'ta vahşice öldürülen bir üniversiteli kızımız hepimizin yüreğinde derin yaralar açtı. İnsanlıktan nasibini alamayan kişiler gencecik kızımızı katlettiler. Bu çok derin bir yara. Bütün kadınlar ayakta, vicdanı sızlayan herkes ayakta. Nasıl olur da bir üniversite öğrencisi bu kadar acımasızca, vahşice katledilebilir? 21. yüzyıldayız. Kalkıyorsunuz bir üniversite öğrencisini acımasızca katlediyorsunuz. Dün annesi ve babasıyla konuştum. Biz ne kadar vicdan azabı çeksek de sonuçta ateş düştüğü yeri yakıyor. Bu anneyi düşünün ne umutlarla doğurdu, ne beklentileri vardı, kızının nasıl yetiştiğini gözleriyle görüyordu, elleriyle dokunuyordu. O şimdi derin acılar yaşıyor. Bu tür travmalar bir toplumu kendisine getirmesi gerekir. Ne oluyor Türkiye'de?"

Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin "manevi değerlerbüyük yaralar aldı" diyerek,manevi ve ahlaki temelleri güçlendirmek için iktidara geldiğini, "3Y ile" mücadele edeceğiz, "yoksullukla, yasaklarla, yolsuzlukla mücadele edeceğiz" diye iktidara geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Buradan 77 milyon yurttaşıma sesleniyorum, verdikleri hangi sözü yerine getirdiler?Yolsuzlukla mı mücadele ettiler? Yolsuzluğu, hırsızlığı bütün dünya tarafından bilinenleri, devletin en tepe noktalarına taşıdılar ve bunları korudular. Hangi ahlaktan, vicdandan, dinden, imandan söz ediyorlar bunlar? Ben anlayamıyorum" diye konuştu.

-"HIRSIZ VAR DİYEN HAPSE"-

Türkiye'de yoksulların sayısının arttığını,29 milyon insanın yoksulluk sınırının altında yaşadığını belirten Kılıçdaroğlu, iktidarın, "yoksulluğu yönettiğini", "ne kadar yoksul olursa, onlar bizim siyasal esirimiz olur" dediğini ifade etti. İktidarın,her gün parlamentoya yeni bir yasak getirdiğini savunanKılıçdaroğlu, son olarak "hırsız var" diye bağırmanın yasaklandığını, bunu yapanların tutuklanıp, hapse atılacağını belirterek, "Biz buna izin mi vereceğiz? Bizim inancımız, dinimiz, ahlakımız buna izin vermez. Ama bunlar, yasal olarak izin almak istiyorlar. 'Yolsuzluk yapacağız, kimse bize dokunmasın' diyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

-"SERT KAYAYA ÇARPTIKLARINI UNUTMASINLAR"-

Konuşmasında, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) rakamlarından örnekler veren Kılıçdaroğlu, Türkiye'de her dört vatandaştan birinin depresyonda olduğunu,2008'de antidepresan ilaç kullanımı 17 milyon kutuyken,bugün bunun 37 milyona çıktığını kaydetti. Kılıçdaroğlu,"Huzurlu bir toplumda insanlar niye antidepresan ilaç kullansınlar? Manevi değerleri yüksek olan bir toplumda, neden insanlar andidepresan ilaç kullansınlar?" diye sordu.

Aile içi şiddetin, geçimsizliğinbaşlı başına bir olay olarak Türkiye'nin gündeminde olduğunu belirten Kılıçdaroğlu,hayat pahalılığı veborçlanmaların aile yapısını derinden sarstığını ifade ederek, "Üççocuğun peşindeler, ya önce şu ailede huzur var mı yok mu, geçinebiliyor mu?" dedi. Boşanmaların hızla arttığını,boşanma oranındaki yüzdenin, doğum sayısını geçtiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Hangi çocuktan bahsediyorlar?Bunlar TÜİK'inrakamlarını bile bilmiyorlar. Lütfedip, 'ne oluyor Türkiye'de?' diye, onu bile sormuyorlar. Onların dertleri ne? Sabah, öğle, akşam, CHP. Neden? 'CHP toplumu aydınlatmasın, topluma doğruları söylemesin, onun sesini keselim sadece biz konuşalım' Ama sert kayaya çarptıklarını unutmasınlar. Onların baskıları bizi yıldıramaz" diye konuştu.

Son 12 yılda, ağırlıklı olarak işlenensuçların,hırsızlık, dolandırıcılık ve yaralama olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Eğer güçlüyseniz,hırsızlık yaparsanız, devletin en iyi yerlerine gelirsiniz. Güçlü değilseniz, hırsızlık yaparsanız yolunuz cezaevi" diye konuştu. Cezaevlerinde, 2002'de yaklaşık 60 bin kişinin kaldığını, bunun, 2014'te152 bine çıktığını ifade eden Kılıçdaroğlu, TBMM'deki yasa çıktığında, Türkiye'deki cezaevi sayısının ikiye, üçe katlanacağını söyledi. Cezaevlerine giren ve suç işleyenlerin yaş ortalamasının 18-35 olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, son 12 yılda çocukların uyuşturucu batağında olduğunu, okulların önlerinde, peynir, ekmek gibi uyuşturucu satıldığını belirtti.

Kılıçdaroğlu, CHP'nin uyuşturucuyu önleme amacıyla TBMM'de verdiği önergelerin, AK Parti'nin oylarıyla reddedildiğini, 2009-2013 yılları arasında,bir veya birden fazla sentetik veya uyuşturucu madde kullanan çocukların sayısındaki artışın yüzde 658.7 olduğunu belirtti.

-"ALLAYIP PULLAYIP SATIYORLAR"-

Toplumsal çöküntünün nedenlerininyoksulluk, dışlanma ve güven eksikliği olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, şunları dedi:

"Bu atmosferi yaratan kim? Siyasi iktidar. Şunu herkesin bilmesini istiyorum; Adalet ve Kalkınma Partisi'nin hayata geçirdiği bütün politikalar çökmüştür. Başarılı oldukları bir tek politika bile yoktur. Eğer hırsızlığı bir politika olarak benimsiyorlarsa orada başarılılar kimse ellerine su dökemez. Yolsuzluğu bir politika olarak benimsiyorlarsa orada da başarılılar, kimse ellerine su dökemez. Ekonomi politikası neresinde başarı var? 29 milyon insanın yoksulluk sınırı içinde yaşadığı bir Türkiye'de 12 yıldır yöneteceksiniz, yoksulluğu bitiremeyeceksiniz ve bunu da başarı olarak satacaksınız. Sağlık politikası, neresi başarılı? Allayıp pullayıp satıyorlar, 'şunu, bunu yaptık sağlıkta.' Şanlıurfa'ya gittik 6 metrekarelik bir odada 9 çocuk ve annesi beraber kalıyor. Kendinize kaçak saray yaptıracağınıza, Şanlıurfa'ya hastane yaptırmak hiç mi aklınıza gelmedi. Gelmez. Çünkü bunlar saltanat meraklısı, vatandaşın derdiyle ilgilenmezler.

-"VATANDAŞI PARA MAKİNASI OLARAK GÖRÜYORLAR"-

Emeklilere de sormak isterim, hangi sağlık politikasından memnunsunuz siz? Hastaneye gidiyorsunuz para, ilaç alıyorsunuz para, maaşınızı çekiyorsunuz bakıyorsunuz oradan da para kesilmiş. Sizi artık para makinası olarak görüyorlar. Tarım politikası, gitsinler bir tane hayatından memnun olan bir çiftçi göstersinler biz de bakalım."

-CUMHURBAŞKANINA: "ZATEN TÜRKİYE DE SENİN UMURUNDA DEĞİL Kİ"-

Kılıçdaroğlu, hükümetin dış politika da başarısız olduğunu savunurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Dünya nezdinde yalnızlığı umursamıyorum" sözlerine atıfta bulunarak, şunları dedi:

"Dış politikada yalnızlaşan bir Türkiye var. Eski bir diktatör bozuntusu demiş ki 'Efendim benim umurumda değil Türkiye'nin yalnızlaşması. Zaten Türkiye de dünya da senin umurunda değil ki. Vatandaş aç, perişan senin umurunda değil ki. Aile boyu hırsızlık yaparsınız senin umurunda mı? Sen Türkiye'yi nasıl dünyada yalnız bırakırsın. Ortadoğu'ya, Avrupa'ya, Türki Cumhuriyetlere, Uzak Doğu'ya gidin dışlanan Türkiye. Kuzey Kore modeli bunların dış politikası, bu. İçerde bir diktatör her şey yasak ve bunlar hayatından memnun. Villa mı, han hamam mı bunlarda, din iman sömürüsü mü bunlarda, ahlaksızlık mı bunlarda, hepsi var. Dış politikada, Türkiye'nin bir onuru, şerefi, saygınlığı var. Türkiye'yi nasıl bu konuma getirisiniz? 'Suriyelilere iş vereceğiz' diyorlar, 5,5 milyon insan işsiz bu ülkede, sen önce kendi vatandaşına iş bul."

-DAVUTOĞLU'NA AÇIK ÇEK-

CHP olarak ülke için en dürüst çağrıları parti olarak kendilerinin yaptığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Kutuplaşma, toplumu bölmek biz istemiyoruz. En dürüst, en namuslu çağrıları iktidara biz yapıyoruz. 'Türkiye için, çocuklarımız, geleceğimiz, vatanımız için, hepimiz için gelin beraber yapalım' diyoruz. Aynı çağrıyı yine tekrarlıyoruz, Sayın Davutoğlu siyasette temizlik mi istiyorsun, ahlak mı istiyorsun, düzey mi istiyorsun, gel Siyasi Ahlak Yasasını beraber çıkaralım. Her türlü desteği vereceğiz. Açık çek veriyorum, PM'nin önünde, 77 milyonun önünde açık çek, gelin Siyasi Ahlak Yasasını çıkaralım. 'Şeffaflık' dediniz, il, ilçe başkanları mal bildirimde bulunulacak diye, milletvekillerinin mal bildirimi şeffaf olacak diye. Açık çek veriyorum, kanun tasarısını getir CHP olarak destekleyeceğiz değil. Öyle seçim sonrası, öncesi değil getir, hemen destekleyeceğiz. Hiçbir tereddüdümüz yok.Ahlak mı, namus mu, CHP'den destek var. Demek ki biz muhalefet olarak bu ülkenin çıkarı neyi ön görüyorsa, ona destek veriyoruz" diye konuştu.

-"ONLAR CEPLERİNİ DOLDURDULAR, SÖZÜM SÖZ BİZ HALKIN CEBİNİ DOLDURACAĞIZ"-

İşsizlikle mücadelenin CHP'nin en temel sorun alanı olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, işsizlik sorununu çözeceklerini, dış politikayı yeniden yapılandıracaklarını belirterek, "Suriye'de, Irak'ta, diğer ülkelerde hepsinde Türkiye'nin saygınlık kazanması için yeniden mücadele edeceğiz. Suriye'de kavga bitecek. Müslümanlar birbirini öldürmeyecek, Suriyeli kardeşlerimize de diyeceğiz ki, 'Bak sizin için 5,5 milyar dolar para harcadık, 'savaş bitti ülkene dön, babanın, dedenin topraklarına dön.' Kendi ülkemde ben kendi çocuklarıma iş bulacağız. Hepsini kendi ülkelerine göndereceğiz. Bu ülkede huzur sağlayacağız" dedi.

Yoksulluğu bir sömürü aracı olarak asla kullanmayacaklarını, her ailenin sosyal devletin güvencesi altında olacağını, her ailenin sigortası olacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Onlar ceplerini doldurdular, sözüm söz biz halkın cebini dolduracağız biz" diye konuştu. CHP iktidarında emeklilerin dini bayramlarda birer maaş ikramiye alacaklarını, borç almadan kurbanlarını keseceklerini ifade ederek, "Kavgadan, dövüşten uzak duracağız, 'o onu dedi, bu bunu dedi' bunları bırakıyorum, açık ve net söylüyorum, bu ülkenin çıkarı için hangi yasayı getiriyorlarsa kesintisiz destek vereceğiz" dedi.

-"MİLLETVEKİLLERİNİ GENEL BAŞKANLARIN DEĞİL, HALKIN MİLLETİN KENDİSİNİN SEÇMESİNİ İSTİYORUZ"-

Siyasette kutuplaşmaya da son vermek istediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Kutuplaşma insanımıza zarar veriyor. Birbirimizi karalamak doğru değil ama bu eksiği, yanlışı dile getirmemek anlamına gelmesin. Her siyasi görüşün parlamentoda temsil edilmesini istiyoruz. Milli irade hırsızlığına izin veren 12 Eylül darbe yasasının değişmesini istiyoruz. Milletvekillerini genel başkanların değil, halkın milletin kendisinin seçmesini istiyoruz. Parlamentoya getir, açık çek veriyoruz destekleyeceğiz" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, yüzde 10 seçim barajının kaldırılmasını istediğini, yasa teklifi de verdiklerini belirterek, "Kim samimi kim değil, Hem 12 Eylül darbe yasalarının arkasına saklanacaksın hem de demokrasiden söz edeceksin. Demokrasi de çifte standart olmaz" dedi.

-"EN AHLAKSIZ ELEŞTİRİ"-

Kılıçdaroğlu, direnme hakkından, evrensel bir haktan söz ettiğini anımsatırken şöyle devam etti:

"Hemen, 'vay efendim bunlar molotof atacaklar, yok yüzünü kapatacaklar, bunları CHP koruyor.' Hayatımda duyduğum en saçma, en düzeysiz eleştiridir bu. Açıkça söylüyorum en ahlaksız eleştiridir bu. Ne zamandan beri biz molotof kokteylini savunduk, yüzünü kapatan insanları ne zaman savunduk biz? Söylediğimiz, zaten bunlar suç, Terörle Mücadele Yasası'nda bunlar zaten var. Söylediğimiz, kanunda bunlar olduğu halde sen niye bunları tutuklamıyorsun, neden gözaltına almıyorsun? Niçin? Hükümet yok da onun için. Şimdi boşluk var yeni yasalar, yeni yasaklar getirecekler. Ne yasak getirecekler, 'Hırsız var' demek yasak. Dünyanın hangi ülkesinde bir vatandaş 'hırsız var' dediği için tutuklanır? Ayakkabı kutusunu göstermek yasak, onları alıp hapse atacaklar. Getirdikleri kanunun asıl amacı bu. Yoksa diğerleri var zaten, vatandaş öğrenmenin diye saklıyorlar.

Biz bu toplumu çağdaş uygarlığa taşıyacağız. Bu bizim temel görevimizdir, namus görevimizdir. Bir kişi kalsak bile bunun mücadelesini vereceğiz."

PM'nin bugün yapacağı toplantıda çok önemli kararlar alacağını, unutulan demokrasiyi yeniden bu topluma hatırlatacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Darbelerin bu toplumda demokrasileri ötelediğini çok iyi biliyoruz, yeni bir sürecin içindeyiz arık. Demokrasiyi güçlendirmek hepimizin ortak amacıdır" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açılış konuşmasının ardından, toplantı basına kapalı olarak devam ediyor. PM toplantısı, milletvekilliği genel seçimleri gündemiyle çalışmalarına devam edecek.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler