HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Oktay Vural : Yolsuzluk yapan kim varsa fezlekesini getir, hodri meydan

MHP'li Oktay Vural ''Bu milletin kanını emen, yolsuzluk yapan kim varsa fezlekesini getir birlikte kaldıralım. Hodri meydan" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, öncelikle terörle ilgili fezlekelerin karma komisyonda görüşülerek Genel Kurul'a indirilmesi gerektiğini vurgulayarak "Ondan sonra dokunulmazlıklarla ilgili geçici değil kalıcı çözüm, Anayasa 83'üncü madde, bu konuda MHP adım atmaya hazır. Bu milletin kanını emen, yolsuzluk yapan kim varsa fezlekesini getir birlikte kaldıralım. Hodri meydan" dedi.

Oktay Vural TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Belçika hükümetinin AB-Türkiye zirvesi öncesinde Avrupa Konseyi binasının arkasında PKK'ya çadır açmasına izin vermesine tepki gösterdi. Oktay Vural, "Güya insan hakları, hukuk, demokrasi diyen Belçika, Avrupa Konseyi toplantısının yapılacağı yerin karşısında PKK çadırı açılmasından ve PKK paçavralarını orada bulundurulmasından utanmıyor. Siz kendinizi ne zannediyorsunuz, terör örgütüne kucak açıyorsunuz. Almanya Türkiye'deki eğitim kurumlarını ve konsolosluğunu güvenlik sebebiyle kapatıyor. Terör korkusu yaygınlaştırılmak mı isteniyor? Neden beraber, birlikte olamıyoruz?" diye konuştu.

Oktay Vural, AK Parti ve CHP'nin teröre karşı dik durmadığını, terörü siyasetin bir aracı olarak kullanmasını engelleyecek bir adım atmadıklarını savunarak şöyle konuştu; "Nedir sizi korkutan? Terörist taziyesine katılmak, teröre yardım yataklık yapmak, demokrasinin neresinde yazıyor? Düşünce ve ifade hürriyeti midir bu? Mert olacaksın Davutoğlu. Niye o güzel parmaklarınızı terör karşısında dik durmak için kullanmıyorsunuz? TBMM'de yargının fezlekesi varsa bunu örtbas etmek için ipe un sermeyin, mert olun. Sapla samanı karıştırmayın. Hangi cüretle milletvekillerinin tamamını bu terör örgütüyle işbirliği, yardım ve yataklık yapanlarla bir tutuyorsun? AKP ve CHP'yi teröre karşı dik durmaya davet ediyorum. Öncelikle terörle ilgili fezlekeler karma komisyonda görüşülerek Genel Kurula indirilmeli, siyasi irade bu konuda tavır oluşturmalıdır. Ondan sonra dokunulmazlıklarla ilgili geçici değil kalıcı çözüm, Anayasa 83. madde, bu konuda MHP adım atmaya hazır. Bu milletin kanını emen, yolsuzluk yapan kim varsa fezlekesini getir birlikte kaldıralım. Hodri meydan. Eğer samimilerse öncelikle terörle bağlantılı dokunulmazlık dosyasını getirirler sonra tüm dokunulmazlıklarla ilgili konuyu, nasıl değişeceğini müzakere ederiz. MHP sözün arkasında duracaktır."

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler