HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Oktay Vural, Meral Akşener'i destekleyecek mi?

MHP'deki Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ederek deprem etkisi yaratan Oktay Vural, Meral Akşener'i destekleme konusuna açıklama getirdi.

Oktay Vural, Meral Akşener'i destekleyecek mi?

MHP’de 10 Temmuz’daki olağanüstü kurultay kararı için geri sayım başlamışken, genel merkez ile muhalifler arasındaki tansiyon giderek yükselirken, dengeleri değiştirebilecek sürpriz bir haber geldi. Son yaşanan süreçle ilgili uzun süredir sessizliğini koruyan Oktay Vural, grup başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini açıkladı. Peki, bu istifa MHP açısından yeni bir dönüm noktası mı? Vural da muhalif kanada mı katılacak? O da genel başkan adayı olacak mı?

Habertürk'ten Kübra Par'a konuşan Oktay Vural, ''Henüz karar vermedim” dese de satır aralarında yeni süreçte izleyeceği yola dair önemli ipuçları verdi.

MHP Grup Başkanvekilliği’nden neden istifa ettiniz?

Bu yaşadığımız süreçle ilgili görüş ve düşüncelerimi herhangi bir makam, mevki ya da şahsi ikbal arayışı olmaksızın camiama iletebilmek için bu safhada istifa etmem gerektiğini gördüm.

Neden şimdi?

Ben her türlü gelişme karşısın­daki tavrımı açıkça ortaya koyan ve savunan biriyim. Fakat grup baş­kanvekili olarak temsil ettiğim makam, bu gelişmeler karşısında tavrımı net bir şekilde ortaya koy­mamı engelliyordu. MHP’nin genel başkanvekili yoktur ama grup başkanvekili vardır. Bu makam güvene dayalıdır. Söyleye­ceğim sözler yanlış anlaşılabilirdi. Bu kaygıyla biraz daha bekledim. 10 Temmuz kararıyla kadrolar yenilenecek. Bu bir fırsattır. Herke­sin eli açık olsun, demokratik bir ortam içinde düşüncelerimizi paylaşalım istedim. Bu konularla ilgili meseleye hesabi olarak bakmıyorum. Attığım adım, bir plan sonucunda değil.

‘YARGITAY KARARI BEKLENMELİYDİ’

Peki sizi kopuş noktasına getiren ne oldu?

Bu süreç içinde tercihte bulunanların üsluplarının kırıcı noktaya gelmesi, dediko­dular ve bizim dışımızdakilerin bu durumu tetiklemesi beni rahatsız etti. Davamızın yıp­randığını düşünüyorum. Bu kırılganlıkla­rın kendi aramızdaki hukuku koparmasını, fay hatlarını daha fazla derinleştirmesini istemem. Kamuoyu bu gidişat konusunda benden fikrimi beyan etmemi bekliyordu. Kimseyi kırıp dökmeden, saygınlığımı muha­faza ederek bu beklentilere cevap verdim. Bu bir ihtiyaçtı. Gazetecilerle konuşurken “MHP ile ilgili soru sormayın” demek zorunda kalı­yordum. Oysa benim gibi birisinin partisinin gidişatı konusunda fikrinin olması gereki­yordu. Mesela 15 Mayıs’ta Yargıtay kararı­nın beklenmesi gerektiğini düşünüyordum. Saat 16.00’da icra hâkimi bir karar veriyor, 20.00’de başka bir hâkim o kararı bozuyor. Saat başı karar değişiyordu. İnanın bu geliş­melerden rahatsız oldum ama bir tavır ortaya koyamadım çünkü kararı etki­lemek istemedim. Artık bundan sonra bir şeyin olmasına ya da olmamasına etki edemem ama karar verecek olanların nasıl karar verebileceğine etki edebilirim.

Peki şimdi ne yapacaksınız?

Muhalif harekete mi katılacaksınız? Ya da aday mı olacaksınız? Açıkçası partimiz içinde “iktidar ve muhalefet” tabirini kullanmayı doğru bulmuyorum. Partimizdeki yönetim hepimizin iradesi ve ikti­darıdır. Bunu daha ileri noktaya götürmek için arayış olabilir ama muhalefet olmaz. Ben partimi daha ileri bir noktaya taşımayı isterim.

Bundan sonra nasıl bir tavır alacaksınız? Daha açık konuşsanız...

İnanın bir kararım yok. Bu konu­daki düşüncelerimi önümüzdeki günlerde açıklamayı düşünüyorum.

OKTAY VURAL, MERAL AKŞENER’İ DESTEKLEYECEK Mİ?

Aday olmayacağınız ve Meral Akşener’e destek vereceğiniz iddiası doğru mu?

Beklentisi olanlar bu değer­lendirmeleri yapıyorlar ama ben tavrımı başkalarının değerlendir­meleriyle yapacak değilim. Bu süreçlerin nasıl başarıya ulaşaca­ğını değerlendirip akıl süzgecin­den geçirerek bir karar vereceğim. Bu kararı verince de samimi fikrimi açıklamış olacağım. Hangi kararı vermiş olursam olayım, o karar bu hareketin korunmasına yönelik olacaktır. Herkes bundan emin ola­bilir. 10 Temmuz’da kadrolar deği­şecek. Yeni bir şeyler olacak. Şimdi istifa etmemin sebebi, bu ortam içinde neler yapılması gerektiğini ifade edebilmektir. Söylediğimiz sözler makam için zannedilebi­liyor ama ikbal arayışında deği­lim. Allah’ıma hamdolsun ki bakan, genel başkan yardımcısı, grup baş­kanvekili oldum. Partimi iyi temsil ettiğime inanıyorum. Mücadeleci bir insanım. Güven sağladım. Yeni­lenme sürecine katkı sağlamak istiyorum. Herkes rahat olsun.

Adaylar arasında daha güçlü olduğunu düşündüğünüz bir isim var mı? Her aday kendini güçlü hissediyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler