HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Suruç'ta hayatını kaybedenlerin sayısı 32'ye yükseldi'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,Şanlıurfa Suruç'taki saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Demirtaş, saldırıda ölenlerin sayısının 32'ye yükseldiğini söyledi.

Demirtaş'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

''Çok acı bir olay, insanlık dışı bir katliamla karşı karşıya kaldık. 32 gencimizi çoğu üniversite öğrencisi her biri bu ülkenin ayrı bir değeriydi. Bu acı çok büyük fakat şunu samimiyetle söyleyeyim katliam sonrası yapılan bazı değerlendirmeler ve partimize dönük saldırılar en az bu katliam kadar acıdır. Bu katliamı yapanların ulaşmak istediklerinden daha çirkini bazı siyasetçiler ve medya tarafından yapılmaktadır. Parti binalarımızın güvenlik tedbirlerini artıracağız, STK'lar da artırsın, halkımız artırsın dikkatli olsun.

''IŞİD'İ BIRAKMIŞLAR, HDP'YE SALDIRIYORLAR''

Her yerde IŞİD barbarlarının tecavüz ordusunun teröristleri var buna karşı dikkatli olun diye dün çağrı yaptık. Ama dünden bu yana havuz medyasının en aşağılık sesleri silahlanma çağrısı yaptık diye HDP'yi suçluyorlar. IŞİD'i bırakmışlar dünden beri HDP'ye saldırıyorlar. Bu en az katliam kadar acıdır. Bunlar kendi kinlerinde boğulmuş insanlar, yazdıklarının çizdiklerinin farkında değiller. İnsanlık adına utanç verici bir durum. Biliyorum paranızı kim verirse onun düdüğünü çalıyorsunuz. Ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar bu ülkede huzur içerisinde yaşayacağız. Bu alçaklara rağmen HDP bunu başaracak.''

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler