HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hemoroid (basur) için ameliyatsız infrared koagülasyon tedavisi

İnfrared (kırmızı ışık) adı verilen değişik dalga boyundaki lazer ışınıyla damarlar küçültülür ve hemoroid (basur) memesini söndürme temeline dayanır.

Hemoroid (basur) için ameliyatsız infrared koagülasyon tedavisi

Bu teknolojide, ucunda teflon bir polimer olan, 15 voltluk tungsten- halojen lambası infrared ışığını üretir. Bu nedenle infrared koagülasyona (IRC) aynı zamanda ‘ameliyatsız lazer ile hemoroid tedavisi’ veya ‘muayenehanede lazer ile hemoroid tedavisi’ olarak ta anılmaktadır. Rahatlıkla lokal anestezi altında muayenehane koşullarında yapılabilmekte ve hasta derhal işine geri dönebilmektedir. Her hemoroid memesine ortalama olarak 1.5 saniye boyunca ve üç kez infrared ışını verilir.

Avantajı: Fazla yüksek ısı vermediğinden, dokuda çürümeye yol açmaz. Gebelerde ve kalp pili (pacemaker) olan hastaların birinci derecede hemoroidlerinde sorunsuz olarak uygulanabilmektedir. Ağrı yaratmaz.

Dezavantajı: ikinci ve üçüncü derecede hemoroidlerde fazla başarılı değildir.

Komplikasyonları: kanama (1-2 hafta devam eder ve % 5-25 oranında rastlanır), hafif ve orta şiddetli ağrı (% 20-35) görülebilir.

Kime yapılmaz: Kan sulandırıcı ilaçlar (Aspirin®, Coraspin®, Ecoprin®, Dispril®, Coumadin®, Heparin®, Plavix®, Pradaxa® vb.)kullanılanlara yapılmaz. İşlemden 7-10 gün önce bu tür ilaçlar kesilmelidir. Kan sulandırıcı ilaçlara, işlemden 5-7 gün sonra tekrar başlanılabilir, ancak bu konuda mutlaka doktordan onay almak gerekir.

Tekrarlama oranı: 5 yıl içinde hemoroid tekrarlama oranı % 50-60 civarında tekrarlama görülür ve tekrar infrared koagülasyon ile sorun çözülebilir.

Prof. Dr. Korhan Taviloğlu videoları için tıklayın

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler