HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Psikopatlığın nedeni bulundu mu?

Londra'da bilim insanları, bazı insanların neden psikopat olduğunu açıklayabilecek kilit bir bulguya ulaştıklarını söylüyor.

Psikopatlığın nedeni bulundu mu?

Psikiyatr hastaları üzerinde yürütülen çalışma, beynin duygu, korku ve saldırganlıkla ilgili olan bölümü ile karar alma süreçlerini yöneten diğer bölümü arasındaki değişken iletişimin psikopatiye neden olabileceğini ileri sürüyor.

Çalışmayı yürüten Londra Üniversitesi'ne bağlı King's College'dan Dr. Michael Craig, beynin iki bölümü arasındaki iletişimin bozulmasını kötü yapılmış bir yolda ilerlemeye benzetiyor.

Craig, "Psikopatlardaki bağlantılar, normal insanlarda olduğu kadar iyi inşa edilmiş durumda değil. Dolayısıyla eğer yollarla ilgili bir benzetme kullanacak olursak, ruh hastalarında çok daha fazla çukur görüldüğünü söyleyebiliriz. Ayrıca onların yollarına, psikopat olmayan kişilerinkine kıyasla çok daha az özen gösteriliyor." diyor.

Dr. Michael Craig, beyindeki bu iletişim bozukluğunun psikopati teşhisi için yeterli olmadığını, diğer bazı psikiyatrik bozukluklarda da bunun görülebileceğini, ancak psikopati üzerinde etkisi olduğunu belirtiyor.

"Yani bu, sadece psikopatlarda görülmesi gereken bir durum değil. Ama onlarda bu iletişim bozukluğunun mevcut olduğu tespit edildi. Psikopat olmayan kişilerde ise bu bozukluğa rastlanmıyor" şeklinde konuşuyor.
Dar kapsamlı

Söz konusu araştırma, birden çok tecavüz ve cinayet suçlamasıyla hüküm giyen dokuz psikiyatrik hastanın beyinsel faaliyetleri üzerinde yürütüldü.

Bu oldukça dar kapsamlı bir araştırma olsa da, yargı sisteminde karar alma süreçlerine etkisi olabilir.

Özellikle de adi suçluların yeniden bir suç işleme ihtimallerinin değerlendirilmesi konusunda.

bbc

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler