HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Atlayacaksan atla' diyen kadınlar adli kontrol şartıyla serbest kaldı

Boğaziçi Köprüsü'ndeki intiharda yeni gelişme... İntihara teşvik etmekten yargılanan iki kadın adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

'Atlayacaksan atla' diyen kadınlar adli kontrol şartıyla serbest kaldı

İstanbul'da bugün bir kişinin sabah saatlerinde Boğaziçi Köprüsü'nün korkuluklarına çıkarak kendini boşluğa bırakıp hayatına son vermesiyle ilgili bir gelişme yaşandı.

Savcı "İntihara teşvik etmek" suçundan gözaltına alınan 2 kadının tutuklanmalarını istedi. Kadınlar mahkemeye sevk edildi. Mahkeme ise iki kadını adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Hülya U. (49) ve Merve Ö. (27) emniyetteki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Cumhuriyet Savcısı İsmail Göktürk ifadesini aldığı 2 kadını, Türk Ceza Kanunu'nun 84-2 maddesinde yer alan "İntihara teşvik etmek" suçundan Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti. Kadınların savcılık sorgusunda suçlamaları kabul etmedikleri ögrenildi. Mahkeme iki kadını adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

İki kadının, otomobille köprüden geçerken Çetin'e, "Saatlerce senin yüzünden trafikte bekliyoruz. Atlayacaksan atla" diye bağırıp küfür ettikleri iddia ediliyor.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay sırasında köprüden otomobille geçen Hülya U. (49) ile Merve Ö.'nün (27), aracın camını açarak, “Senin yüzünden trafikte saatlerdir bekliyoruz. Atlayacaksan atla" diye bağırarak küfür ettikleri iddia edilmişti. Bu tepkiyi duyan Erol Çetin'in de kısa bir süre sonra kendisini boşluğa bıraktığı öğrenildi.

Boğaziçi Köprüsü’nde dün saat 09.30 sıralarında köprü korkuluklarına çıkan Erol Çetin, olay yerine gelen polis ekipleri tarafından iknaya çalışılmış, köprüde yoğunlaşan trafikte sürücüler uzun süre beklemek zorunda kalmıştı. Ancak tüm ikna çabalara rağmen, bir süre sonra üzerindeki tişörtü çıkaran Çetin, kendini korkuluklardan aşağı bırakmıştı.

Çetin, Deniz Polisi tarafından hemen sudan çıkarılmış ancak, sağlık ekiplerinin çabasına karşın kurtarılamamıştı.

Köprüden böyle atlamıştı

HÜLYA U.'NUN ESKİ EŞİ KONUŞTU

Boğaz Köprüsü'nde intihar eden şahsa "atla" diyerek tepki gösterdiği iddia edilen Hülya U.'nun eski kocası Mustafa Patkava, eski eşinin kanser hastası olduğunu belirterek, "Bu olay Hülya'nın ölümüne neden olur. Asıl o zaman bu polisler Hülya'yı öldürmüş olacak" dedi.

İstanbul Adliyesine gelen Hülya U.'nun eski eşi Mustafa Patkava iki kadının gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Hülya U.'nın kanser hastası olduğunu ve psikolojik tedavi gördüğünü söyleyen Patkava, kullandığı ilaçları da gazetecilere gösterdi.

Hülya U.'nun araçtan "atla" diye bağırmasının mümkün olmadığını savunan Patkava, "Kadın nereye bağırıyor. Meraktan camdan kafasını uzatmış. Merakta ne oluyor diye bakmış kadın. O sırada kadını görüyorlar. Orada tamamen tesadüf olması. Milli Piyango gibi bir şey. Olacak şey değil. Trafikte bunalmışlar 3 saat trafikte kalmışlar. Adam çıkmış orada bekliyormuş. Bu olay Hülya'nın ölümüne neden olur. Asıl o zaman bu polisler Hülya'yı öldürmüş olacak. Her gün hastanede. O gün hastaneye gitmek zorundaydı satış için annesinin yanında bulundu zorunlu olarak bir arsa satışı için. Bağırmadıklarını söylediler. Seslerini duyurmaları mümkün değil. Merve de sadece kafasını uzatmış ne oluyor diye bakmış. Siz de merak edip bakmaz mısınız" diye konuştu.

İNTİHAR EDEN KİŞİ TOPRAĞA VERİLDİ

Boğaziçi Köprüsü'nden atlayarak intihar eden Erol Çetin'in cenazesi İstanbul'da toprağa verildi.

Boğaziçi Köprüsü Anadolu Yakası yönü Ortaköy ayaklarındaki korkuluklara çıkıp dün sabah saatlerinde intihar eden 4 çocuk babası Erol Çetin (45) için bugün Sultanbeyli Bedir Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Ayakta durmakta zorlandıkları gözlenen Çetin'in oğulları cami bahçesinde taziyeleri kabul etti. Cenazeye Erol Çetin'in ailesi, akrabaları, arkadaşları ve komşuları katıldı.

CENAZE EVİNİN ÖNÜNE GETİRİLDİ

Bedir Camii'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından da Erol Çetin'in cenazesi önce evinin önüne getirildi. Burada bekleyen kalabalık Erol Çetin'in tabutuna dokunarak ağıt yaktı. Yaşamına son veren Çetin'in cenazesi daha sonra Uzundere Osmangazi Mezarlığı'na götürülerek toprağa verildi. Çetin'in bir kahvehanede çalıştığı öğrenildi.

"NE DENİR Kİ ÖLÜMDEN SONRA?"

Bu arada ailenin, Erol Çetin'i "İntihara teşvik ettikleri" ileri sürülen 2 kadından şikayetçi olup olmayacağıyla ilgili soruya Çetin'in oğlu, "Ağabey ne denir ki ölümden sonra? Yok ağabey" diye cevap verdi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler