HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Baldızını öldüren polis, müebbet hapisle yargılanıyor

Samsun’da baldızını tabancayla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan polis memuru, yargılandığı davanın ilk duruşmasında, "Ayağım takılıp düşünce silahım 2 kez ateş aldı, gerisi hatırlamıyorum" dedi

Baldızını öldüren polis, müebbet hapisle yargılanıyor

Olay 3 ay önce Samsun'un Canik İlçesi'nde meydana geldi. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Erdoğan Kara'nın eşi 30 yaşındaki S.K., evi terk edip Samsun'da yaşıyan ablası Hatice Şahin'in yanına yerleşti. Erdoğan Kara, baldızının evine gidip burada eşiyle tartışmaya başladı. Daha sonra araya giren baldızıyla da tartışan Erdoğan Kara, tabancasını çıkarıp ateş etti. Kurşunların hedefi olan 2 çocuk annesi Hatice Şahin, olay yerinde can verdi. Kaçan Kara ise Çorum'da meslektaşları tarafından yakalanarak gözaltına alınıp Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Adliyeye sevk edilen Erdoğan Kara çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında 'kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan polis memuru Erdoğan Kara'nın yargılanmasına bugün başlandı. Mahkeme heyetine ifade veren tutuklu sanık, "Ben eve konuşmak için geldim. Baldızım beni görünce mutfağa girdi. Bıçak alacağını düşünerek ben de peşinden mutfağa girdim. Silahımın haznesinde mermi vardı. Baldızım balkona çıkınca intihar edeceğini düşünüp korktum. Yardım etmek için peşinden balkona çıkmak isterken ayağım takıldı. Bu sırada elimdeki tabanca iki el ateş aldı. Gerisini hatırlamıyorum. Öldürmek isteseydim bunu odada yapardım. Geliş amacım eşimle barışmaktı" dedi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen eşi S.K. ise "Erdoğan eve geldi. Ablamla tartışmaya başladı. Ablam iki kez evlenip boşandığı için onu kötü gözle görüyor, bizim kavgalarımızın sebebinin de ablam olduğunu düşünüyordu. Silahını çıkarınca yalvarıp 'Yapma' diyerek tabancasına sarıldım. Ablam bu sırada balkona kaçtı. Erdoğan da peşinden gittikten sonra silah sesleri geldi. Ben aşağı komşulara kaçtım" diye konuştu.

Olayın görgü tanıklarından, ölen kadının 12 yaşındaki oğlu T.K. ise "Biz korkudan bağırdık. 'Bağırmayın hepinizi öldürürüm' dedi. Tabancayı görünce ben balkona kaçtım. Daha sonra annem de balkona geldi ve tabancayla ateş etmeye başladı" diye ifade verdi. Tutuklu sanık ise eşinin ve T.K.'nın ifadelerini kabuil etmediğini karakol ve savcılıkta farklı farklı ifade verdiklerini söyledi.

İfadelerin ardından mahkeme heyeti tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler