HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Buse babasına siper oldu

Halkalı'daki hain saldırıda hayatını kaybeden Buse Sarıyağ'ın saldırı sırasında cam kenarında oturduğu ve bomba patlatıldığında babasına siper olduğu ortaya çıktı.

Buse babasına siper oldu

Halkalı'da askeri personeli taşıyan servis aracına yönelik bombalı saldırıda hayatını kaybeden Buse Sarıyağ, herkesi üzdü. Dün babasıyla birlikte LYS için Mehmetçik kursuna gidiyordu. Cam kenarında oturan Buse, bomba patlatıldığında babasına siper oldu, can verdi. Babası saldırıdan hafif yaralı olarak kurtuldu. Ve Buse'nin cenazesi toprağa verilmek üzere Ankara'ya gönderildi. Anne ve babası perişan oldu, küçük kız kardeşi ise babasına sarılarak sık sık ''Buse nerede?'' diye sordu.

[

****](https://www.mynet.com/buse-subay-olmak-istiyordu-110100518272 )

[**

**](https://www.mynet.com/istanbul-halkalida-patlama5-olu-110100517971)

[**

**](https://www.mynet.com/yurek-burkan-yasam-hikayeleri-110100518114)

[**

**](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/askeri-serviste-patlama-buse-sariyag/6113/157689/sayfa/4/)

[

****](https://www.mynet.com/sehitler-icin-toren-duzenlendi-110100518166)

[**

**](https://www.mynet.com/bomba-duduklu-tencereye-konulmus-110100518090)

[**

**](http://video.mynet.com/habervideo/Buse-kardesini-boyle-ugurladi/603731/)

Çevresinde çekingen ve hanımefendi olarak tanınan genç kızın karnesinde hiç zayıf yoktu, sınıfını başarıyla geçmişti. Buse, dün, hafta sonu yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavı’na hazırlık için babasıyla birlikte İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nda açılan Mehmetçik kursuna gidiyordu. Buse’nin babası Ünal Sarıyağ da hafif yaralandı.

ABLASINI RÜYASINDA GÖRDÜ-

Buse Sarıyağ’ın kardeşi ilköğretim okulu öğrencisi Sude Sarıyağ ise ablasını rüyasında gördüğünü ifade ederek, "Uçakta buraya gelirken ablamı rüyamda gördüm. Bana ’sana bir şey söyleyeceğim sakın benim için ağlamayın. Ben hep sizin yanınızda olacağım’ dedi" diye konuştu.

Bu arada, ilçedeki sokaklara ve evlere Türk bayrakları asıldığı görüldü.

'Ayağının tozu olsam yeter Atam'

Buse, Mustafa Kemal Atatürk’ü o kadar çok seviyordu ki, Facebook’ta grup kurdu ve adını da ‘O mas mavi gözlere bir kez olsun bakabilmek için nelerimi vermezdim ki’ koydu. Buse her fırsatta Atatürk’ü ne kadar çok sevdiğini, ona ne kadar bağlı olduğunu anlatıyordu. ‘Ayağının tozu olsam o gurur yeter bana Atam’ diyordu... Atatürk için yazdığı bir yazıda ‘Hedefim sana ulaşmak’ yazmıştı ve Buse bugün en çok istediği Ata’sının yanına ulaştı...

'Sen yakışmazsın o toprağa kızım'

Askeri bir uçakla Ankara'ya getirilen Buse'nin tabutunun taşınması esnasında anne Belgin Sarıyağ, “Buse sen yakışmazsın o toprağa. İlk göz ağrımdın” diyerek ağladı. Buse Sarıyağ'ın annesi, babası ve küçük kızkardeşi, evlerinde taziyeleri kabul ediyor. Küçük kız kardeşi ise babasına sarılarak sık sık ''Buse nerede?'' diye sordu.

DEVLETİN ZİRVESİ BUSE'YE KOŞTU

Buse Sarıyağ için Elmadağ İstasyon Camisi'nde tören düzenlendi.

Buse'nin cenaze törenine Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, kuvvet komutanları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin de aralarında bulunduğu kalabalik bir topluluk katıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler