HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çevlik Sahili çöplüğe döndü

HATAY'ın Samandağ İlçesi'nde sağanak yağış sonrası sel suları çöpleri ve ağaç dallarını Çevlik Sahili'ne taşıdı.

Çevlik Sahili çöplüğe döndü

(DHA) - Piknik yapıp denize girmek için sahile gelen vatandaşlar adeta bir çöplükle karşılaştı.

Hatay'ın Samandağ İlçesi'nde 3 gündür devam eden sağanak yağış, Asi Nehri'nin taşmasına neden oldu. Taşkınla birlikte sel suları, evlerin önündeki çöplükleri ve ağaç dallarını 14 kilometre ile dünyanın en uzunlarından biri olarak kabul edilen Çevlik Sahili'ne taşıdı. Turizm sezonun yaklaştığı bugünlerde piknik için sahile giden vatandaşlar karşılaştıkları manzara karşısında şoke oldu. Sahilde uzanıp güneşlenmek istedikleri kumların üzerinde çöpleri gören vatandaşlar, "Bu sahil bizim gurur kaynağımız, bu duruma yetkililerin bir an önce el atmalarını istiyoruz. Her sene bu görüntüler oluşmakta, kimse görmüyor mu?" diye tepki gösterdi.

"YERLİ TURİSTLERİN GÖZBEBEĞİ"

Çevlik Sahili'nin ceratta ceratta ve yeşil deniz kaplumbağaların da yumurta bıraktığı bir sahil olduğunu hatırlatan vatandaşlar, Asi Nehir'inin çevresinde ihata duvarının olmayışından dolayı taşkınların yaşandığını ve bu suların da çöpleri sahile taşıdığını kaydetti. Akdeniz'e kıyısı olan birçok şehirde denize girilmeye başlandığını belirten vatandaşlar, "Biz de Akdeniz'in kıyısında bir ilçeyiz. İnsanların bu pislikler arasında denize girmelerinin mümkünü var mı? 'Turizm darbe yedi' deniliyor. Bu görüntüler Turizme darbe indirmez mi? Belki burası pek de uluslararası turist çeken bir bölge olmayabilir, ama yerli turistlerin ise gözbebeğidir. Bu sahilinin bu görüntüsü gerçekten bizi utandırıyor ve yetkililere sesleniyoruz. Turizmi bu tür görüntülere seyirci kalarak mı canlandıracaksınız?" diye konuştu.

SAHİLDEN ODUN TOPLADILAR

Öte yandan bazı vatandaşlar da çocuklarını yanlarına alarak sahilde odun topladı. Topladıkları ağaç dallarını at arabalarına yükleyerek evlerine götüren vatandaşlar, "Odunları kışın evimizde sobada yakarak ısınacağız" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler