HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cizre'deki ölümün ardından Şırnak'ta nevruz kutlamaları ertelendi

Cizre İlçesi'nde dün akşam nevruz kutlamaları sırasında çıkan olaylarda başına kurşun isabet eden 30 yaşındaki Garip Taşkın'ın yaşamını yitirmesinden ardından Şırnak'ta nevruz kutlamaları ertelendi.

Cizre'deki ölümün ardından Şırnak'ta nevruz kutlamaları ertelendi

BDP, dün akşam Cizre'de nevruz kutlamaları sırasında havaya tüfek ve tabancalarla ateş açılması sırasında nereden geldiği henüz belirlenemeyen kurşunun başına isabet eden Garip Taşkın'ın ölmesi üzerine Şırnak bölgesindeki nevruz etkinliklerini ertelediğini duyurdı. BDP seçim araçları, bugün Cizre sokaklarında dolaşarak, Cizre'de bugün kutlanması gereken nevruzun ertelendiğini duyurdu. Sabah erken saatlerinden itibaren esnaf kepenk açmazken, BDP seçim araçlarından yapılan anonslarda, "Cenazemiz var, bugün kutlanması gereken nevruz ertelemiştir. Bütün Cizre halkına duyurulur" denildi.

Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı Cizre'de, BDP ilçe binası önünde konuşan MYK üyesi Ferhat Tarhan, kimin açtığı bilinmeyen bir ateşle Garip Taşkın'ın yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Bu ateşin kimin açtığı, nerden geldiği, nasıl olduğu partimiz tarafından araştırılmaktadır. Henüz somut bir bilgi yok elimizde. Bundan kaynaklı biz hem bunu araştırıyoruz ,çeşitli spekülasyonlar var, bu spekülasyonlara itibar edilmemesini, biz buradan vurgu yapmak istiyoruz. Tek kaynak, tek açıklama partimizin yaptığı açıklamadır. Ortada bir cenaze var, ortadaki cenazeyle ilgili kaygılarımız olmakla birlikte, bunun bir kaza kurşunuyla vefat ettiğini, öldürüldüğü yada öldüğünü bilmiyoruz. Ortada bu var ancak dediğimiz gibi zemin her türlü spekülasyona müsaittir. Biz de araştırmalarımızı yapıyoruz, parti olarak bu olayı araştırıyoruz. Araştırmaya da devam edecez ama bugün cenazemiz buraya geliyor. Kitlesel bir şekilde cenazemizi karşılayıp defnedeceğiz. Bugün yapılması planlanan Şırnak ve ilçeleri Cizre, Beytüşşebap ile Şenoba nevruzları, ileriki bir tarihe ertelendi. Bu tarih henüz belli değildir, ayın 22'sinden sonra bu tarih netleşir" dedi.

Öte yandan Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderilen Garip Taşkın'ın cenazesi, öğlenden sonra Cizre'ye getirilerek, düzenlenecek bir tören sonrası asri mezarlıkta toprağa verilecek.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler