HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyarbakır’da gemlik yürüyüşüne izin verilmedi

Diyarbakır'da Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED) üyelerinin Bursa'nın Gemlik ilçesine doğru yola çıkmamalarına polis tarafından izin verilmedi.

Grup, ses bombası ve taşlarla saldırınca polisler müdahale etti. Olaylarda 1 kişi yaralandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) il Başkanlığı önünde bir araya gelen grup, yürüyüş yapmak istedi. Abdullah Öcalan'ın yeğeni HDP Diyarbakır Milletvekili Dilek Öcalan'ın da aralarında olduğu grubun önü zırhlı araçlarla kesildi. Yapılan görüşmenin ardından polis ekiplerinin Valilik tarafından izin verilmediği ve grubu yürütmeyeceklerini belirtti. Grup, yapacağı basın açıklamasının ardından dağılmak üzere parti binasına doğru yürüdü.

Grubun dağılması ve polis ekiplerinin geri çekilmesi üzerine bu kez sahneye yüzleri maskeli gruplar çıktı. Ses bombaları ve taşlarla saldıran gruba zırhlı araçlar müdahale etti. TOMA ile su sıkan polisler, biber gazı müdahalesinde de bulundu. Grubun taşlarla karşılık vermesi üzerine kısa süreliğine çatışma yaşandı. Çıkan olaylarda bir vatandaş biber gazından etkilenerek fenalaştı.

Yaşanan olayların ardından polis ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler