HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gizem Tunç'un ellerinin sonradan kesildiği belirlendi

Ereğli'de geçen yıl vahşice katledilen 21 yaşındaki Gizem Tunç'un ellerinin öldürüldükten sonra bileklerinden kesildiği belirlendi.

Gizem Tunç'un ellerinin sonradan kesildiği belirlendi

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesinin talebi üzerine Zonguldak Adli Tıp Şube Müdürlüğünce hazırlanan rapor, mahkemeye gönderildi.

Raporda Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı Morg İhtisas Dairesinin 6 Ocak tarihli otopsi raporunun incelendiğini belirtilerek, dış muayenede maktulün saçları arasında yaprak ve ot parçaları, kulak içlerinde de larvalar bulunduğu kaydedildi.

Tunç'un sol kolunun ampute görümünde, kemik kenarlarının düzensiz olduğuna işaret edilen raporda, şu ifadelere yer verildi:

"Ampute cilt kenarlarında kanama ve ekimoz saptanmadığı, birinci parmağın bulunduğu sağ el bileğinin alt kısımdan diğer yapılarla ampute görünümünde olduğu, ekimoz ve kanama saptanmadı. Kişiye yapılan otopside elde edilen makroskopik ve misroskopik bulgularda kesi yerlerinde kanama, ekimoz, sıyrık gibi canlılık özelliklerinin bulunmadığı kayıtlı olduğundan, sorulduğu üzere el bileklerindeki kesilerin kişinin ölümünden sonra meydana geldiği kanaatini bildirir rapordur."

Bağ evinde görünce katletmişti

Taksicilik yapan Murat Erdoğan'ın (29) cesedi, 9 Eylül 2013'te, Uzun Mehmet Mahallesi Radar mevkisindeki barakada, Gizem Tunç'un cesedi de yakınındaki ormanlık alanda bulunmuş, genç kızın iki elinin kesildiği belirlenmişti. Olayla ilgili aranan zanlı Deniz Poyraz, Denizli'deki askeri birliğinde gözaltına alındıktan sonra, baba Ali Poyraz da "delilleri karartma ve kuvvetli suç unsuru bulunduğu" iddiasıyla tutuklanmıştı.

'Hatırlamıyorum' demişti

Son duruşmada ifade veren zanlı bağ evine gittiğinde Gizem Tunç ve Murat Erdoğan'ı çıplak halde gördüğünü savunmuştu. Poyraz, Gizem cinayetini anlatırken "Peşinden gittim, kendisini yakaladım. Yalnız peşinden koşarken elime bir cisim aldığımı ve kendisine ‘Bana vuran elleri keserim’ diye bağırdığımı hatırlıyorum. Sonra ne yaptığımı hatırlamıyorum. Elini neyle nasıl kestiğimi hiçbir şekilde hatırlamıyorum. 10-15 dakika sonra kendimi kapının önünde kendi kendimle konuşurken buldum. Yanımda nerede ne zaman aldığımı bilmediğim balta ya da keser gibi kırık saplı bir şeyle içerisinde maktullere ait bir torba eşya bulunan poşet gördüm. Eşyaları nasıl topladım nasıl poşetin içerisine koydum hiçbir şey hatırlamıyorum.” demişti.

İfadeler çelişince

Mahkeme Başkanı ise Poyraz'ın ilk yakalandığı an vermiş olduğu ifadeleri okumuştu. Mahkeme başkanı, en son verdiği ifadesi ile ilk verdiği ifadelerinin çeliştiğini hatırlattı. Deniz Poyraz ise önceki ifadelerini kabul etmedi. Olayın en son anlattığı ifadesine göre yaşandığını belirtti.

Mahkeme başkanı tekrar sorduğu, ‘Gizem’in ellerini ölmeden önce mi, öldükten sonra mı kestin?’ sorusu üzerine Deniz P, ‘Ben Gizem’i arkasından kovalamaya başladıktan sonra hiçbir şey hatırlamıyorum. Sadece uçurumdan aşağıya atladığımı hatırlıyorum. Bu nedenle bileğini nasıl, ne zaman ve ne şekilde kestiğini, ölmeden önce mi, sonra mı kestiğimi kesinlikle hatırlamıyorum” diye yanıt vermişti.

Delil bırakmamak için kestiler

İddianamede sanığın sözlerinin aksine zanlıların delil bırakmamak için bilinçli olarak Gizem'in ellerini kestikleri iddiası yer almıştı. Deniz Boyraz'ın, askerlik yaptığı Denizli İl JandarmaKomutanlığı'ndan 10 gün izin alıp Ereğli'ye geldiği ve babası Ali Boyraz ile bağ evine gidip iki sevgiliyi öldürdükleri belirtilen iddianamede, şöyle denildi:

"Şüpheliler Deniz ve Ali Boyraz, eylem birliği içinde maktülleri bir tarafı kesici aletle öldürüp, Gizem Tunç'un tırnaklarında delil bırakmamak için sadece sağ el başparmağı yerinde kalacak şekilde iki elini bilekten kesip kanlı elbiselerini ve çantası ile Murat Erdoğan'ın da yine kanlı üst kıyafetlerini ve olayda kullandıkları suç aleti ile kanlı paspası delilleri yok etmek için gizledikleri değerlendirilmiştir.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler