HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Habur'da 8 PKK'lı teslim oldu

Kuzey Irak'taki PKK kamplarından kaçan 8 örgüt üyesi, Habur Sınır Kapısı'na gelerek güvenlik güçlerine teslim oldu.

Habur'da 8 PKK'lı teslim oldu

ŞIRNAK, (DHA) -Şırnak Valiliği, PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten 8 kişinin terör örgütünden kaçıp Habur Kara Hudut Kapısı Emniyet Amirliği'ne teslim olduğunu açıkladı.

Açıklamada, "21.03.2013 - 13.11.2014 tarihleri arasında ilimiz merkez ve ilçelerinde, PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte iken örgütten kaçıp güvenlik güçlerine teslim olan şahısların sayısı, polis sorumluluk bölgesinde 22, jandarma sorumluluk bölgesinde 38, Habur Kara Hudut Kapısı Emniyet Amirliği'ne 385 olmak üzere toplamda 445 kişi güvenlik güçlerine teslim olmuştur.Teslim olan şahıslarla ilgili tüm işlemler adli makamlarımızca yürütülmektedir" denildi.

8'ERLİ TESLİM OLMALARI TAKTİK Mİ?

Şırnak Valiliği'nin internet sitesinde yer alan açıklamalara göre, ilk teslim olma haberi 4 Kasım'da geldi. PKK terör örgütünden kaçan terör örgütü mensubu 8 kişi Habur sınır kapısında güvenlik güçlerine teslim oldu. Bu haberin valilikçe duyurulmasından yirmidört saat geçmeden ikinci grup 5 Kasım'da yine Habur sınır kapısından giriş yaptı. Güvenlik güçlerine teslim olan grupla birlikte iki günde teslim olan terörist sayısı 16'ya çıktı.

Üçüncü toplu teslim olma haberi 6 Kasım'da gerçekleşti. PKK'lı teröristlerin teslim olma eylemlerini sürdürdü. Yine 8 kişi PKK terör örgütünden kaçıp Habur'da güvenlik güçlerine teslim oldu. Teslim olanların 4'ü 18 yaşından küçüktü.

Bu tarihten sonra art arda teslim olma haberleri 11 Kasım'a kadar kesildi. 11 Kasım'da bu kez 4’ü 18 yaşından küçük, 6’sı kadın olmak üzere yine 8 örgüt üyesi teslim oldu.

Son olarak dün akşam toplu teslim olma eylemi gerçekleşti. PKK terör örgütünden kaçan 8 kişi Habur'da teslim oldu. Bununla birlikte son bir haftada sekizerli gruplarla gelerek güvenlik güçlerine teslim olan PKK'lı terörist sayısı 40'a yükseldi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler