HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Havaya ateş edip polise bıçak çeken şahıs yakalandı

Aksaray'da kuru sıkı tabancayla havaya ateş eden bir kişi, kendisine müdahale etmek isteyen polislerine de bıçakla yürüdü.

Polisin biber gazı sıktıktan sonra havaya uyarı ateşi açması sonucu kaçan saldırgan, bir dairenin balkonunda sıkıştırıldıktan sonra biber gazıyla etkisiz hale getirilerek yakalandı.

Olay, merkeze bağlı Tacin Mahallesi 1462. Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sahur vakti bir şahsın kuru sıkı silahla havaya ateş açtığı ihbarını alan polis, kısa sürede olay yerine geldi. Silahla havaya ateş açan Menderes Ö.'ye (28) müdahale etmek isteyen polis mukavemetle karşılaşırken, şüpheli elindeki kuru sıkı silahın mermisinin bitmesi üzerine silahı atarak elindeki bıçakla polis ekiplerinin üzerine yürüdü. Uzun süre şahsı ikna etmeye çalışan polis, sonuç alamayınca şüpheliye biber gazı ile müdahale etti. Bunun üzerine kaçmaya başlayın şüpheliyi polis ekipleri havaya ateş ederek durdurmaya çalıştı. Polisin dur ihtarına uymayan şüpheli hızla olay yerinden kaçtı. Takviye ekiplerin de gelmesi ile birlikte şahsın kaçtığı bölgede geniş çaplı araştırma başlatıldı. Polis, şahsı Büyük Bölcek Mahallesi Evim Sitesi'nin birinci katına ait balkonda saklanırken tespit etti. Şahsı burada sıkıştıran polis ekipleri uzun süre şahsı ikna etmeye çalışırken, şüpheli elindeki bıçakla önce polislere saldırdı, başarılı olamayınca da bıçağı boğazına dayayarak polis ekiplerini intiharla tehdit etti. Çok sayıda polis ekibinin müdahale ettiği olayda şüpheli, balkon kapısına ve camına vurarak içeri girmek istedi. İkna olmayan şüpheliye polis ekipleri biber gazı ile müdahale etti. Biber gazından etkilenen şüpheli, bir süre sonra bıçağı balkon demirlerine çarparak yere düşürdü. Bunun üzerine balkona çıkan bir polis memuru şahsı etkisiz hale getirdi. Gözaltına alınan şüpheli, Aksaray Devlet Hastanesi'nde alınan sağlık raporunun ardından sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü.

Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler