HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Hayalet hasta' operasyonu: 14 gözaltı

Antalya'ya hayatı boyunca hiç gelmemiş kişilerin de bulunduğu sözde 800 hastaya ilaç yazarak devleti yaklaşık 1 milyon TL zarara uğrattılar.

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, 3 ay önce SGK İl Müdürlüğü müfettişlerinin ilaç yolsuzluğu ihbarı üzerine harekete geçti. Üç aylık teknik ve fiziki takip sonucu doktor, eczacı ve eczacı kalfalarına yönelik sabahın ilk saatlerinde operasyon düzenlendi.

'Hayalet hasta' adı verilen operasyonda, A. Ü., İ.D., Dr. Ş.K., 17 numaralı Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli Dr. Y.K.'nın yanı sıra, eczacı A.K. ile eczacı kalfaları S.Ö., N.B., M.B., F.Ç., Z.M., G.K., Z.D, E.S. ve G.S. gözaltına alındı. Polisin incelemesinde Çanakkale, Denizli, Isparta, Ankara, Artvin, Balıkesir, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Samsun, Sivas ve Şanlıurfa gibi illerde, aralarında Antalya'ya hayatı boyunca hiç gelmemiş kişilerin de bulunduğu sözde hastaların kimlik numaralarının tespit edildiği, hastanelerin acil servislerinden giriş yaptırılıp muayene, tetkik yaptırılmış gibi gösterildiği ve ilaç yazdırıldığı, ilaçların satılmış gibi gösterildiği ortaya çıktı.

Eczane deposunda yapılan aramalarda, 10 bin kutu tetkik yaptırılmış gibi gösterilerek satılmış gibi gösterilen ilaçlar olduğu ifade edildi. Depoda tutulan ilaçların doğu illerine gönderildiği de belirtildi. Ele geçirilen reçeteden birinin henüz 2 yaşında bir çocuğa yazıldığı kaydedildi.

Muayene ve tahlil ücretlerinin ise SGK'dan tahsil edildiği belirlendi. Zararın yaklaşık 1 milyon TL'yi bulabileceği açıklanan vurgunda gözaltına alınan 14 zanlı, Antalya Adliyesi'ne çıkarıldı.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler