HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul dün gece, gündüz gibi aydınlandı

İstanbul’da gece saat 02.00 sıralarında yağmur etkili oldu. Aniden bastıran yağmur ile birlikte peş peşe çakan şimşekler, geceyi aydınlattı.

Yaklaşık 1 saat boyunca süren bu görsel şölen, şehrin bir çok kesiminden de görülürken, gök gürültüsü uzun süre devam etti. İlerleyen dakikalarda yağmur etkisini kaybetti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve bazı illeri kuvvetli yağış konusunda uyarmıştı.

Meteoroloji'den gelen son raporlara göre, bu gece başta Sivas, Eskişehir, Ankara, Konya ve Gümüşhane başta olmak üzere 16 ilde kar yağışı bekleniyor. Özellikle doğu illerinde kar yağışının çok etkili görülmesi tahmin ediliyor.

Hava durumu son raporları yine Meteoroloji tarafından acil uyarı ile duyurulmuştu.

BU İLLERE KAR UYARISI GELDİ

Meteoroloji, bu gece doğu bölgelerimizde başlayacak yağışların; yarın (Perşembe) Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Gümüşhane, Bayburt, Artvin ile Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç ve yüksek kesimlerinde) ile Sivas'ın doğusu, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Muş'ta kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi şeklinde kar yağışı vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

DÜZCE'DE KAR YÜZÜNÜ GÖSTERDİ

Düzce'de, TEM otoyolu ve D-100 karayolunun Bolu Dağı geçişinde kar yağışı etkili oluyor. TEM otoyolu ile D-100 karayolunun Bolu Dağı geçişinde kar küreme ve tuzlama çalışması yapılıyor. TEM otoyolunun viyadükler ve tünel geçişlerinin yanı sıra D-100 karayolunun Bakacak ve Karanlıkdere mevkilerinde etkili olan kar, yer yer ulaşımı güçleştiriyor.

Trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli olmaları ve hız yapmamaları konusunda uyarı yaptı.

İSTANBUL'A YENİ UYARI GELDİ

İstanbul hava durumu için yeni uyarı. Parçalı ve çok bulutlu, Edirne’nin akşam saatlerinden sonra, İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli’nin öğle saatlerinden itibaren olmak üzere bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerine kadar doğusunda (Yalova, Kocaeli ve Sakarya) kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah saatlerindeTrakya'da yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

İstanbul'da haftasonu sıcaklıklar düşecek ve 18 Ocak Pazartesi'den itibaren ise özellikle İstanbul ve Marmara Bölgesinde kar yağışı başlayacak.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler