HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

“Kartopu cinayeti” davası 21 Ekim’e ertelendi

Kadıköy'de arkadaşları ile kartopu oynarken bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü cinayeti davası Anadolu Adliyesi'nde görülmeye başlandı.

Duruşmaya gelmeyen tanıklar ve müştekilerin gelecek celse duruşmaya zorla getirilmesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 21 Ekim tarihine erteledi.

Kadıköy Yeldeğirmeni'nde arkadaşları ile kartopu oynarken bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü cinayetine ilişkin Serkan Azizoğlu'nun "Kasten adam öldürmek", Nazım Coşanar'ın ise "Kasten adam öldürmeye yardım etmek" suçundan yargılanmasına başlandı.

Kartal Adliyesi'nde Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan "Kartopu cinayeti” davasına gazeteci Nuh Köklü 'nün avukatları, anne Çiğdem Köklü, ağabey Sedat Köklü ve Nuh Köklü 'nün arkadaşları katıldı.

Duruşmaya gelmeyen tanıklar ve müştekilerin gelecek celse duruşmaya zorla getirilmesine karar veren mahkeme heyeti, tutuklu sanık Serkan Azizoğlu'nun üzerine atılı suç ve kaçma şüphesinin bulunmasını dikkate alarak tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 21 Ekim 2015 günü saat 10.30'a ertelendi.

Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan anne Çiğdem Köklü, "Benim beklentim bu davada sanıkların büyük cezalar alması ben onu ne emeklerle büyüttüm. Sizin sayenizde rahatlıyorum” dedi.

Ağabey Sedat Köklü ise kardeşinin barışçıl bir insan olduğunu belirterek, "Ölüm hepimiz için ama böyle vahşice nefret dolu bir insan tarafından öldürülmemeliydi. Böyle cahil nefret dolu bir insan tarafından öldürülmesi hiç hoş değil ama ben adaletimize güveniyorum. Adalet buna en ağır cezayı verecektir. Sizler yanımızdasınız. Sizler olmasanız biz bu davayı bu duruma getiremezdik. Bizim sizden tek isteğimiz bu dava sonuçlanana kadar bizim yanımızda olmanızdır” diye konuştu.

"KARTOPU DAVASI, NEFRET CİNAYETİ OLARAK YER BULDU”

Dava ile ilgili bilgi veren aile avukatları ise, "Kartopu davası bir nefret cinayeti olarak yer buldu. Olay gerek tanıkların anlatımı gerek kayıtlarla çok açık ortada. Biz yargılamanın uygun yürüdüğü kanaatindeyiz. Dava ile ilgili çok daha derine girme şansımız olmayacak. Sanığın epilepsi hastası olduğu duyumları var. Onlar ile ilgili taleplerimiz oldu. Adli tıptan rapor alınacak. Henüz tanıkların tamamı müştekilerin tamamı dinlenebilmiş değil. Önümüzdeki celselerde taleplerimiz olacak. Görüntülerin TÜBİTAK tarafından incelenmesi konusunda ise görüntüler gayet açıktır ve incelenmesine gerek yoktur diye düşünüyoruz. İddianame gerçeğe uygun düşüyor” dedi.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler