HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mallarını toplayan zabıtaya saldırdılar

İzmir'de Karşıyaka Belediyesi Zabıta ekipleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği operasyonla sokağa taşan tezgahlarda satış yapan esnafın mallarına el koydu.

İzmir'de Karşıyaka Belediyesi Zabıta ekipleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği operasyonla sokağa taşan tezgahlarda satış yapan esnafın mallarına el koydu. Encümen kararıyla işgali kaldırmadıkları gerekçesiyle üç manav ve bir balık satış yerinde yapılan operasyon sırasında arbede yaşandı.

Zabıta ekipleri, vatandaşlardan gelen şikayetler ve daha önceki uygulamaları sırasında belirledikleri kaldırımları işgal eden esnafa, sözlü ve yazılı uyarıda bulundu. Buna rağmen dışarı taşan tezgahlarını toplamayan dükkan sahiplerine bu kez encümen kararıyla giden ekipler, tezgahlardaki mallara el koydu. 1725 ve 1690 sokaklardaki söz konusu işyerlerine emniyet güçleriyle birlikte müdahalede bulunan zabıtaya önce direnen işyeri sahipleri, daha sonra da saldırdı. Arbede sırasında zabıtaya bıçakla saldıran bir esnaf gözaltına alındı. Bazı zabıta görevlileri de darp edildi.

Karşıyaka Çarşısı'nda düzeni bozmaya çalışanlara izin verilmeyeceğini belirten Belediye Başkanı Cevat Durak, "Esnafımızın kazanmasını biz de istiyoruz ancak bunun bir düzen içinde yapılması gerekiyor. Düzeni sağlamanın da belirli kuralları var. Herkes bu kurallara uymak zorundadır. Uyulduğu takdirde Karşıyaka'ya yakışır bir çarşımız olacak. Bundan vatandaşlarımız da esnafımız da kârlı çıkacaktır." dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler