HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Minibüsçüler belediyeyi bastı: 5 yaralı

Diyarbakır-Silvan arası yolcu taşımacılığı yapan şoförler, Büyükşehir Belediyesi'nin Silvan ilçesine otobüs seferi başlatmasına tepki göstermek için belediye önünde eylem yapmak istedi.

Belediye güvenlik görevlilerinin izin vermemesi üzerine çıkan taşlı sopalı kavgada 5 kişi yaralandı.

Diyarbakır-Silvan arası yolcu taşı taşımacılığı yapan şoförler, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelere başlattığı otobüs seferlerini protesto etmek için otobüsleri ile birlikte belediye önüne geldi. Belediye önünde bulunan korkulukları otobüsleri ile geçmeye çalışan şoförlere, belediye güvenlik ekipleri izin vermedi. Bunun üzerine başlayan tartışma bir anda taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Diyarbakır-Silvan arası yolcu taşıyan şoförler, yanlarında getirdikleri sopalarla güvenlik görevlilerine saldırdı. Zor durumda kalan belediye güvenlik görevlileri, kalabalığı, havaya iki el ateş ederek dağıtmak istedi. Şoförler daha sonra, güvenlik kulübesi ile belediye personel girişi kapılarındaki camları kırdı.

Olay yerine gelen polis ekipleri, kalabalığı sakinleştirmekte zorluk çekince takviye kuvvet istendi. Olay yerine gelen çevik kuvvet ekipleri ile sivil polisler kalabalığı dağıtmaya çalıştı.

Çıkan kavgada yaralanan 3'ü belediye güvenlik görevlisi 5 kişi ambulanslarla Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Belediye önünde gergin bekleyiş devam ediyor. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler