HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rus iş adamına Şilili hırsız şoku

Rus iş adamının içinde yüklü miktarda döviz bulunan el çantasını çaldıkları iddia edilen Şili Cumhuriyeti vatandaşı baba ile kızı tutuklandı.

Rus iş adamına Şilili hırsız şoku

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, 5 yıldızlı lüks bir otelden Rus iş adamının içinde yüklü miktarda döviz bulunan el çantasını çaldıkları iddia edilen Şili Cumhuriyeti vatandaşı baba ile kızı tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, ilçede 5 yıldızlı bir otelde tatil yapan Rus iş adamının bin dolar değerinde ve içindeyüklü miktarda döviz bulunan çantası 2 gün önce çalındı. Otelin diğer odalarında da hırsızlık olaylarının yaşanmasının ardından otel görevlileri polise başvurdu. Otelin kameralarını incelemeye alan polis, Antalya'dan kiraladıkları 07 AG 452 plakalı otomobil ile gelip otele ayrı günlerde giriş yapan Şili Cumhuriyeti vatandaşı Luis Ojel Miguel Farias Araya (72) ve kızı Francia Marcela Farias Manzo'yu (41) hırsızlık şüphelisiolarak tespit etti. Polis, zanlıları kiraladıkları otomobil ve eşyaları ile birlikte kaldıkları otelden alarak Marmaris Emniyet Müdürlüğü'ne getirdi. Şüphelilerin bavullarında arama yapıldı. Bavul ve çantaları açan polis, Rus iş adamına ait olduğu belirlenen bin dolar değerindeki içi boş el çantası, otel odalarının kapılarını açmaya yarayan plastik aparatlar, iki makas, 2 tornavida, 2 levye, 1 çakı, 2 el feneri, 2 sıvı yapıştırıcı, 2 elektrik bandı, 4 adet cep telefonu, 1 adet kapı kilit göbeği açmak için aparat, 2,5 gram esrar maddesi ele geçirdi. Polis ayrıca şüphelilerin İstanbul, İzmir ve Antalya'da kaldıkları lüks otellerin listesini ele geçirdi.

Yeminli tercüman ve avukat eşliğinde sorguları yapılan Luis Ojel Miguel Farias Araya ve kızı Francia Marcela Farias Manzo suçlamaları kabul etmedi.

Baba ve kız poliste tamamlanan işlemleri ardından çıkarıldıkları mahkemece 'Nitelikli hırsızlık' suçundan tutuklandı.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler