HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sancaktepe'de toprak kayması: 2 yaralı

Sancaktepe'de alt yapı çalışması sırasında açılan çukurda çalışan iki işçi, kayan toprağın altında kaldı.

Toprak kayması, gece saat 01.00 sıralarında Yenidoğan Yunus Emre Mahallesi Veysel Karani Caddesi 83 numara önünde meydana geldi. İstanbul Su ve Kanalizasyon İşletmesi'nin (İSKİ) yürüttüğü alt yapı çalışması sırasında iş makinasının açtığı 2 metrelik çukurda çalışan İsmail Zengin (40) ile Hasan Baydok (37), kayan toprağın altına kaldı. Çevreden koşan vatandaşlar çukura girerek Baydok'u hemen çukurdan çıkardı. Vücudunun yarısı toprağa gömülen Zengin, kayan toprak altından insan yardımıyla kurtarılamayınca

devreye itfaiye ekipleri girdi. Zengin itfaiye ekiplerinin yaklaşık 15 dakikalık çalışmasının ardından kurtardı. İsmail Zengin'in toprak altında kaldığını duyan yakınları olay yerine akın etti. Zengin'in öldüğünü düşünen yakınları sinir krizleri geçirdi. Polis ekipleri işçi yakınlarını sakinleştirmede zaman zaman güçlük çekti.

Çıkarılan yaralılar, olay yerine gelen ambulanslar ile Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Her iki işçinin de hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Bu arada bazı çevre sakinleri, toprak kaymasının yaşandığı bölgeye gelerek tepkilerini dile getirdi. Alt yapı çalışmasının çok ağır sürdüğünü anlatan görgü tanıkları, çalışma sırasında da güvenlik önlemi alınmadığını belirtiler.

Polis olay ile ilgili soruşturma başlattı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler