HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Savaştan kaçtılar, Türkiye’de kayboldular

Suriye'den kaçarak Türkiye'ye gelen Ahmed ailesinin Samra (22) ile 6 yaşındaki oğlu Murat Ahmed'den 1.5 yıldır haber alınamıyor

Suriye'nin Afrin kasabasından yaklaşık 2 yıl önce göç ederek Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gelen 10 kişilik Ahmed ailesinin gözyaşları durmuyor. Savaşın acımasız yüzüyle karşı karşıya kalan aile, sığındıkları Reyhanlı'da kızları ve oğullarının kayıpları ile bir kez daha yıkıldı. Reyhanlı'da tarlada kendi imkanlarıyla kurdukları çadırda, kendileri gibi savaştan kaçarak Reyhanlı'ya gelen akrabaları ile barınan ailenin kızı ve onun çocuğu olan oğullarından 1.5 yıldır haber alınamıyor. Evladının Reyhanlı'da pazar alışverişi yaptıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadığını belirten anne Fatma Ahmed (40), "Kızım kaybolduktan bu yana çalmadığımız kapı kalmadı. Kendisinden haber alınamadığından bu yana ne bir sesini duyabildik ne de haberini alabildik. Uykusuz geceler yaşıyoruz. Geride kendisinin de evladı kaldı. Tüm karakollara haber bıraktık. Kızımı her yerde arıyoruz. Ankara, Antakya, Belen, Elbistan dahil çalmadığımız kapı kalmadı. Yetkililerden kızımın bulunması için yardım bekliyorum" diye konuştu.

Ablasının 1.5 yıldır pazar alışverişi için çıktığını ve bir daha ne bir iz ne de bir haber aldıklarını söyleyen kardeşi Hatice Ahmed ise, "Biz savaştan kaçıp buraya geldik. Ama kader bizi yine ailemizden ayırdı. Kendisinin çocuğu geride bizim gibi perişan oldu. Günümüz gün değil, çaresizlik içinde bekliyoruz. Tüm imkansızlıklara rağmen ablamı aradık arıyoruz. Kardeşlerimle burada sıkıntı içinde yaşıyoruz. Bize yardım edin ablama kavuşmak istiyoruz" diye yalvardı.

Suriye'deki olaylardan kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gelen aile, kaybolan kızları ve oğullarının yolunu gözlüyor. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler