HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sosyal Hizmetler bu olaya el koydu

Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, kimliğindeki yaşı 10 olarak görünen H.Ç.’nın önceki akşam doğum yapmasının ardından Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olaya el koydu.

Sosyal Hizmetler bu olaya el koydu

Doğum tarihi 5 Ocak 2013 olan H.Ç henüz nüfus cüzdanına fotoğraf koyulacak yaşta bile değil.

Sabah saatlerinde hastaneyi arayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, konuyla ilgili bilgi aldı ve yetkililerden konunun araştırılıp gereğinin yapılmasını istedi. Sosyal Hizmetler’den hastaneye gelen yetkililer de, anne H.Ç. ve baba S.Ç. ile görüştü. Görüşmenin ardından annenin taburcu işlemleri durdurulurken, erkek bebeğin Yeni Doğan Ünitesi’nde tutulduğu belirtildi.

İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne önceki akşam saat: 21.00 sıralarında getirilen H.Ç., acil doğuma alındı ve normal doğumla bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Bebek, Yeni Doğan Ünitesi’nde kuvöze konulurken, anne servise alındı. Anne H.Ç.'nin nüfus kağıdındaki doğum tarihinin 05.01.2003 olarak görünmesi üzerine doktorlar durumu hemen polise bildirildi. Tercüman yardımıyla Türkçe bilmeyen annenin ifadesi alındı.

Eşi ile 11 ay önce köyde dini nikah ile evlendiklerini söyleyen koca S.Ç. ise, “evlenirken babası bana kızın yaşının 19 olduğunu söyledi. Biz de dini nikah yaptık. Eşimin kimlikteki yaşının 10 olarak göründüğünü bilmiyordum. Evlendikten birkaç ay sonra Bursa’ya taşındık. Burada 3 ay kaldıktan sonra İstanbul’a geldik. Eşimin hamile olduğunu öğrenince resmi evlilik işlemlerini yaptırmak istedim. Kimliğini alınca kimlikte yaşının 10 olarak göründüğünü fark ettim. Eşime sorunca bana, gerçek yaşının 19 olduğunu söyledi. Yaşı küçük olarak göründüğü için resmi işlemleri yaptıramadım. Biz eşim ile birbirimizi severek evlendik. Zorla evlenmedik. Bir an önce eşime kemik testi yapılmasını ve gerçek yaşının ortaya çıkarılmasını istiyorum. Çünkü ben de, eşim de mağdur olduk. Bu olayın suç olduğunu bilmiyordum” dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler