HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tarihi aslan heykelini çöpte bulmuş

Konya polisinin bir eve düzenlediği operasyonda bahçeye gömülü Roma dönemine ait Aslan heykeli bulundu.

KONYA (İHA) - Heykeli gömdüğü belirlenen ve gözaltına alınan şüpheli ise, heykeli çöpte bulduğunu iddia etti. Edinilen bilgiye göre, Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı birimler, kent merkezinde bir şahsın bahçeye tarihi Aslan heykeli gömdüğü bilgisine ulaştı.

Çalışma yapan polis merkez Karatay İlçesinde tespit ettiği eve baskın düzenledi. Evde şüpheli Ramazan A. (50) gözaltına alınırken arama yapıldı. Yapılan aramalar sonucu polis, bahçede yeni kazılıp örtülmüş yeri tespit etti. Bölgeyi kazan polis, Roma dönemine ait olduğu belirlenen Aslan heykelini buldu. 300 kilodan fazla olduğu tahmin edilen Aslan heykelini çıkarmak için polis ekipleri uzun süre uğraştı. Çıkartılan tarihi heykel Konya Müzeler Müdürlüğüne teslim edildi. Müze müdürlüğü yetkilileri, heykelin Roma dönemine ait tarihi değeri olan satılması yasak olan Aslan heykeli olduğunu belirtti.

Gözaltına alınan şüpheli Ramazan A. ise ilk ifadesinde, "Kamyon çöp dökmüş bende orada buldum eve getirdim. Daha sonrada başıma bela olmasın diye gömdüm" dedi. Şüpheli ifadesi alınmak üzere KOM Şube Müdürlüğüne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler