HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TIR dorsesinden 8 kaçak çıktı

TRAKYA Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı, Bulgaristan’a açılan Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarında yapılan aramada, iki TIR'ın dorselerine saklanmış 8 kaçak yakalandı.

TIR dorsesinden 8 kaçak çıktı

Bulgaristan’a çıkış yapmak için Kapıkule Sınır Kapısı’na gelen, sürücülüğünü Türk uyruklu İ.Y.’nin yaptığı Türk plakalı TIR, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personelince arandı. TIR’ın dorsesinde yasadışı olarak yurtdışına çıkmaya çalışan Suriye uyruklu 4 kaçak yakalandı.

Hamzabeyli Sınır Kapısı’na gelen Türk sürücü M.E.’nin kullandığı TIR da, şüphe ve risk kriterleri çerçevesinde X-Ray taramasına sevk edildi. Taramada, TIR dorsesinde farklı yoğunluk tespit edilmesi üzerine yapılan detaylı arama, dorsedeki yasal yükün arasına gizlenerek yasadışı yıllardan yurtdışına çıkmak isteyen 2’si Suriye ve 2’si Afganistan uyruklu 4 kaçak yakalandı.

Türk sürücüler gözaltına alınırken, kaçaklar ise sınır dışı işlemleri için Edirne Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne teslim edildi. Soruşturmalar sürüyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler