HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Üçüncü kez dolandırmak isteyince yakalandılar

G.Ş.'nin 88 bin liralık altını ile 9 bin lirasını dolandıran 4 şüpheli bir hafta sonra kadına bankadan kredi çektirmek isteyince polise yakalandı.

Üçüncü kez dolandırmak isteyince yakalandılar

Adana'da telefonla aradıkları 56 yaşındaki G.Ş.'nin 88 bin liralık altını ile 9 bin lirasını dolandıran 4 şüpheli bir hafta sonra kadına bankadan kredi çektirmek isteyince polise yakalandı.

Merkez Seyhan İlçesi'nin Cemalpaşa Mahallesi'nde oturan G.Ş.'yi 2 Aralık'ta telefonla arayan dolandırıcılar, kendilerini polis olarak tanıtıp, "Teyze dolandırıcıların peşindeyiz, senin adına değişik bankalardan hesap açılmış. Bu hesaplar üzerinden kredi kartı çıkartılmış, seni borçlandırıp dolandıracaklar. Şimdi sen gidiyorsun, evinde, bankada, elinde, ne varsa bunların hepsini alıp vereceğim hesap numarasına yatıracaksın. Merak etme devlet güvencesinde olan paran operasyon sonrasında sana iade edilecek" diyerek ikna etti. Söylenenleri inanan G.Ş., dolandırıcılardan 26 yaşındaki Emir Dağ'a ait banka hesabına 9 bin lira yatırdı. Ertesi gün G.Ş.'yi yeniden arayan dolandırıcılar, kadından evindeki altınları da istedi. G.Ş. de evinde tuttuğu yaklaşık 88 bin TL değerindeki altın ziynet eşyalarını da poşete doldurdu. Dolandırıcıların talimatını yerine getiren G.Ş., taksi ile gittiği merkez Yüreğir İlçesi'nin Güzelevler Mahallesi'ndeki bir çöp yığınına altınları bırakıp evine döndü. Olayı bir yakınına anlatıncadolandırıldığı ortaya çıkan G.Ş., polise şikayetçi oldu.

BİR DE KREDİ ÇEKMESİNİ SÖYLEDİLER

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri Emir Dağ'ın hesabını takip ederken, dolandırıcılar 7 Aralık'ta G.Ş.'yi tekrar arayıp, kredi çekmesini istedi.Olayı araştıran polis, kısa sürede operasyon planı yaptı. Özel bir bankanın görevlileri ile temasa geçen polis, G.Ş. adına kredi dosyası açtırıp, onaylanmasını sağladı. Gazeteleri para şeklinde kesip desteler haline getiren ekipler, G.Ş.'ye teslim etti. Gazete parçalarıyla dolu poşeti teslim etmek için yola çıkan G.Ş. ekiplerce uzaktan takip edildi.

8 SAAT DOLAŞTIRDILAR

G.Ş.'nin takip edilme ihtimaline karşı yaklaşık 8 saat boyunca farklı adreslere yönlendiren telefon dolandırıcıları, en sonunda Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu üzerindeki bir park alanına gitmesini söyledi. Park alanına giden G.Ş. poşeti bırakıp hızla uzaklaştı. Para dolu poşeti almaya gelen 38 yaşındaki Cuma Aslan ekiplerce yakalandı.

Gözaltına alınan Cuma Aslan, talimatları 25 yaşındaki Muhammed Akar ile kardeşi 21 yaşındaki Yunus Akar'dan aldığını söyledi. Operasyonu genişleten polis ekipleri, Muhammed ile Yunus Akar kardeşleri Güzelevler Mahallesi'ndeki evlerinde yakaladı. Banka hesabını kullandırtan Emir Dağ da gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheli tutuklandı.

Polis, G.Ş.'nin kendi elleri ile verdiği 88 bin TL değerindeki altın ve 9 bin lirayı bulabilmek için çalışmasını sürdürüyor.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler