HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yangın saatler sonra kontrol altına alındı

Aydın'ın Efeler ilçesinde, zeytinlik alanda çıkan yangın saatler sonra kontrol altına alındı.

Aydın'ın Efeler ilçesindeki orman yangının kontrol altına alındığı bildirildi. Rüzgarın etkisiyle ormanlık alana da sıçrayan yangın için çevre illerden yardım istendi.

Balıkköy yakınlarında dün saat 14.30 sıralarında zeytinlik alanda bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın rüzgarın etkisiyle sürekli yön değiştirerek İkizdere Barajı'nın alt kısımlarına kadar ulaştı. Bölgeden çıkan alevleri görenler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Dağlık alandaki yolların dar olması arazözlerin yangın alanına gitmesini zorlaştırdı. DSİ'ye ait iş makineleri ve Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinde yangına müdahalede bulundu. Yangının kontrol alınamaması üzerine çevre illerden yardım istendi. Aydın, Denizli, İzmir ve Muğla'dan yaklaşık 50 arazöz yangını söndürme çalışmasını sürdürürken, bölgede arazisi olan vatandaşlarda yardıma koştu. Ellerinde kürekle alevlere müdahale etmeye çalışan vatandaşlar, yanma tehlikesi geçirdi.

Bölgeden sorumlu Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada Efeler'e bağlı Gözpınar Mahallesi'nin şehitlik mevkisinde çıkan yangını kontrol altına aldıklarını söyledi.

Yangına Aydın, Denizli, Manisa, İzmirve Muğla'dan gelen orman yangın ekipleri ile çevre belediyelerin itfaiyelerin müdahale ettiğini belirten Çelik, "20 arazöz, 3 dozer, 8 su tankeri, 9 ilk müdahale aracı ile yaklaşık 200 kişi karadan müdahale ediyor. Yangının etrafı çevrildi, şu anda kontrol altında. Bir yandan da soğutma çalışmaları yapılıyor" dedi.

Çelik, bölgede ilk belirlemelere göre yaklaşık 15 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğünü, bu konuda daha net tespitin sabah yapılabileceğini sözlerine ekledi.

DHA/AA

En Çok Aranan Haberler