HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yüksekova'da arazi kavgası: 9 yaralı

HAKKARİ (İHA) - Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde, Ünlüce ve Köprücük köyleri arasında arazi ihtilafı yüzünden yaşanan gerginlik sebebiyle ilçe merkezinde çıkan kavgada, 6'sı ağır 9 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, kadastro çalışmalarının kısa süre önce tamamlandığı sınır komşusu olan Ünlüce ve Köprücük köyleri arasında yaklaşık 1 aydır gerginlik yaşanıyor. Köprücük köyünden bir grubun 2 gün önce Ünlüce köyünden birkaç kişiyi dövmesi ve bir araca zarar verilmesinin ardından tırmanan gerginlik, bugün Yüksekova ilçe merkezine taşındı. Güngör Caddesi üzerinde karşı karşıya gelen köylüler arasında saat 12.00 sıralarında silah, taş ve sopaların kullanıldığı kavga çıktı. Çevrede büyük panik yaşanmasına sebep olan kavgada, Fahrettin Açıkel, Arıkan Çelik ve Abdulkerim Kutlar silahla, Feyzullah Güven, Ahmet Biler, Cihat Taşkın, İsa Cankurtaran, Ferhat Örbey, Ramazan Güven taş ve sopalarla yaralandı.

Olayın yaşanmasından sonra bölgeye gelen çok sayıda polis ekibi panzerlerle birlikte güvenlik önlemi alırken, yaralılar ambulanslarla Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk müdahaleleri burada yapılan yaralılardan 5'i Van'daki, 1 kişi de Hakkari'deki sağlık kurumlarına sevk edildi. 3 kişinin tedavisinin ise Yüksekova Devlet Hastanesi'nde sürdüğü öğrenildi. İlçe merkezi ile köylerde yaşanan gerginliğin yeni bir tatsız olaya sebep olmasından endişe duyulurken, polis ve jandarma ekiplerinin yoğun güvenlik tedbirleri sürüyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler