HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yüksekova'da çatışma: 2 ölü, 1 yaralı

Yüksekova İlçesi'nde polis, hendek kapatma ve barikat kaldırma operasyonu yaptı. Operasyon sırasında çıkan silahlı çatışmada 2 kişinin hayatını kaybetiği, 1 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Hakkari Valiliği, Yüksekova İlçesi'nde dün saat 20.00'den itibaren ikinci bir duyuruya kadar ilçede sokağa çıkma yasağı ilan ettikten sonra, mahalle aralarındaki hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için de kapsamlı operasyon başlattı.

Operasyonlar ilçenin Cumhuriyet Mahallesi'nde yoğunlaşırken, bazı kişiler de evlerinin balkonlarından ve pencerelerden tencere ve tava çalarak operasyonları protesto etti.Gece boyunca süren operasyonlar sırasında sık sık patlama ve silah sesleri duyuldu.

Hendek kapatmaya giden polislerle mahalle aralarında PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'liler arasında zaman zaman silahlı çatışmalar çıktı. Çıkan çatışmalar sırasında ise ilk belirlemelere göre 17 yaşındaki M. Reşit Arıcı ile 29 yaşındaki Naim Noyan'ın öldüğü ve 1 kişinin de yaralandığı belirtildi.Ölen 2 kişinin cenazelerinin Yüksekova Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, ilçedeki sokağa çıkma yasağıda sürüyor.

Sokağa çıkma yasağı devam edecek

Sokağa çıkma yasağının ardından Yüksekova'da başlatılan hendek kapatma operasyonları devam ederken, öğlen saatlerinde camilerden yapılan anonslarla yasağın süreceği belirtildi. Yasağın süresi konusunda ise her hangi bir açıklama yapılmadı. İlçe merkezinde cadde ve sokakların boş olduğu Yüksekova'da tüm mahallelerde polis geniş güvenlik önlemi aldı ve sokağa çıkılmaması için sık sık uyarılar yapıldı.

Bu arada, gece sokağa çıkma yasağının duyurulmasından sonra gece boyunca çatışmaların çıktığı ilçede bir çok ev ve işyeri de zarar gördü. Mahalle aralarındaki barikatlar kaldırılırken, çevredeki boş kovanlarda dikkat çekti.

Polisin helikopterler desteğiyle operasyon yaptığı Yüksekova'da Orman ve Kışla mahallelerinden bugün öğlen saatlerinde de zaman zaman silah sesleri duyuldu.

Nusaybin’de Sokağa Çıkma Yasağı Geçici Olarak Kaldırıldı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı 11 mahalle için geçici olarak kaldırıldı. İlçenin 4 mahallesinde ise yasak devam ediyor.

Mardin'in Nusaybin ilçesindeki 15 mahallede uygulanan ve 8'inci gününe giren sokağa çıkma yasağı 11 mahallede geçici olarak kaldırıldı. Konuya ilişkin Nusaybin İlçe Kaymakamlığı tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "İlçemizde yaşanan elektrik, su ve altyapı arızalarının giderilebilmesi ve vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını temin edebilmeleri amacı ile 21.11.2015 Cumartesi günü 08.00-16.00 saatleri arasında, Abdulkadirpaşa Mahallesi, Fırat Mahallesi, Yenişehir Mahallesi ve Dicle Mahallesi hariç olmak üzere sokağa çıkma yasağı geçici olarak kaldırılmıştır” denildi.

Cizre'de teröristler tepeye yine PKK flaması asmaya kalkışınca çatışma çıktı

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde Sur Mahallesi'ndeki Çarkendal Tepesi'ne bölücü örgüt mensupları yine PKK flaması asmaya kalkıştı. Polisin anında müdahalesiyle çıkan çatışma, aralıklarla yaklaşık 2 saat devam etti ve teröristler amaçlarına ulaşamadan kaçtı.

Cizre'nin Sur Mahallesi'nde teröristlerin bir süre önce astığı PKK flamasının kaldırılıp yerine Türk bayrağı asılan Çarkendal Tepesi'ne, bölücü örgütün şehir yapılanması olan YDG-H üyelerinden bir grup yeniden flama asmaya kalkıştı. Sabaha karşı saat 04.00'de Çarkendal Tepesi'ne gelen gruba, burada nöbet tutan güvenlik güçleri müdahale etti.

Tepeye yaklaştırılmayan teröristler çeşitli yerlerden güvenlik güçlerine ateş açtı. Güvenlik güçlerinin de anında karşılık verdiği çatışmalar aralıklarla saat 06.00'ya kadar sürdü.Teröristler, amaçlarına ulaşamadan kaçarken, ölen ve yaralanan kimsenin olmadığı çatışma sırasında, mermilerin isabet ettiği çevredeki bina hasar gördü.

YDG-H FLAMALARI ASILMAK İSTENEN TEPEYE TÜRK BAYRAĞI ASILMIŞTI

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde YDG-H flamaları asılmak istenen Çarkendal Tepesi'nde güvenlik güçleri 16 Kasım 2015 tarihinde daha önce dikilen PKK flamasını indirdi. Terör örgütü flamasını indiren güvenlik güçleri, burada bir süre Türk Bayrağı dalgalandırmıştı

(AJANSLAR)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler