HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zeytinburnu'nda doğalgaz faciası: 5 ölü

Zeytinburnu’nda doğalgaz kaçağından hayatını kaybeden Afganistan uyruklu 5 kişiden 2’sinin öğrenci olduğu öğrenildi.

Zeytinburnu'nda doğalgaz faciası: 5 ölü

Aralarında iki günlük evli bir kişinin de bulunduğu 5 kişinin cenazesi, yapılacak incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılacak.

Zeytinburnu'nda Sokak üzerinde yer alan 4 katlı bir binanın bodrum katında meydana geldi. Bina sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Adrese gelen ekipler, evin kapısını çilingir marifetiyle açarak daireye girdi. Ardından sağlık ekipleri yerde hareketsiz yatan 5 kişinin hayatını kaybettiğini tespit etti. Bunun üzerine eve gelen Olay Yeri İncele Şube Müdürlüğü ekipleri inceleme başlattı.

Afganistan uyruklu oldukları öğrenilen Nakibullah, Muhibullah, İnayetullah, Sinetullah ve Hüdaverdi adlı 5 kişinin sabah saatlerinde yaşamlarını yitirdikleri tahmin ediliyor. Ölen kişiler arasında Nakibullah ile Hüdaverdi'nın ve Muhibullah ile İnayetullah’ın kardeş oldukları, Sinetullah’ın ise evde misafir olarak kaldığı belirtildi.

Öte yandan, aynı evde yaşayan ve aynı kaderi paylaşan 5 kişinin arasında 2 günlük evli bir şahsında bulunduğu, eşinin ise iki gün önce Kanada'ya gittiği öğrenildi.

Hayatını kaybedenlerin yakınlarından Afganistan uyruklu Kerim Yunus, “Bizim akrabalarımızdı. Bir tanesi öğrenciydi. 5 kişiydiler. 22-23 yaşlarında. Dün akşam 24.00’e kadar bizim yanımızdaydılar. İki gün önce birisinin düğünü vardı, o da içerideydi. Hanımı da dün akşam Kanada’ya gitti. Bunlar burada Zeytinburnu’nda tekstilde çalışıyorlardı. Birazdan cenazelerini alacağız” diye konuştu.

Olay yerindeki incelemeler sürerken, cenazelerin Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılması bekleniyor.

(İHA)

[**

**](https://twitter.com/#!/HaberMynet)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler