HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2012 Volkswagen Beetle: Teknolojik Kaplumbağa

Volkswagen’in ilk modeli olan ve dünya çapında milyonlarca satılan Beetle efsanesi yaşamaya devam ediyor.

2012 Volkswagen Beetle: Teknolojik Kaplumbağa

Firma, geçtiğimiz aylarda tanıttığı yeni Beetle modeliyle şimdiye kadar üretilmiş en teknolojik “kaplumbağa”yı vaad ediyor.

Volkswagen’in New Beetle adıyla piyasaya sürdüğü ilk modern Beetle, klasikleşmiş Retro tasarımıyla ön plana çıkıyordu. Fakat teknoloji bakımından fazla donanımlı olmayan New Beetle, yakıt tüketimi konusunda da oldukça savurgandı. Daha sonraki yıllarda gelen New Beetle’lar da sadece küçük makyajlarla yenilendi. Fakat 2012 yılıyla birlikte Volkswagen, Beetle’ı bambaşka bir yüze kavuşturuyor.

Öncelikle ismin başındaki “New” sıfatını atan firma, artık aracı sadece “Beetle” olarak çağırıyor. Tasarımı kapsamlı bir yenilikten geçen araç, modern nesillere göre daha düz olan arkasıyla dikkat çekiyor. Bu açıdan 2012 Beetle’ın klasik Beetle modellerine daha çok benzediğini söyleyebiliriz. Yandan bakıldığında aracın çizgileri Porsche modellerini de andırıyor. Nitekim ilk Beetle da Porsche’nin kurucusu Ferdinand Porsche tarafından tasarlanmıştı. Ayrıca bu tasarım, iki kapılı araçta arkadaki yolcuların daha ferah bir alanda seyahat etmesini sağlıyor.

2012 Beetle’ın iç mekanı da oldukça modern bir tasarıma sahip. New Beetle’ın fazla sade görünen tasarımı yerine çok daha kaliteli ve modern görünen bir tasarım getirilmiş. Direksiyon simidi, göstergeler ve orta konsol tümüyle yenilenmiş.

Beetle’ın kaputunun altında ise Amerikan ve Avrupa pazarları için farklı motorlar yer alıyor. ABD’de 2.0 TSI, 2.5 ve 2.0 TDI gibi seçeneklerle satılan Beetle, Avrupa’da ise 1.2 TSI, 1.4 TSI, 1.6 TDI ve 2.0 TDI motorlarla kullanıcılara sunuluyor. Tüm bunların haricinde bir de “E-Bugster” adı verilen elektrikli model mevcut. Fakat Volkswagen henüz bu modeli yollara çıkarmaya hazır değil.

[

**Resimleri görmek için tıklayın

**](http://www.scroll.com.tr/77972/2012-volkswagen-beetle-en-teknolojik-kaplumbaga/)

Express


En Çok Aranan Haberler