HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2016 İstanbul lise taban puanları MEB tarafından yayımlandı

İstanbul lise taban puanları merakla bekleniyordu. Çok sayıda öğrencinin tercihlerinin arasında olacağı bilinen metropolde lise puanları MEB'in İstanbul lise taban puanlarını yayımlamasıyla öğrenildi.

2016 İstanbul lise taban puanları MEB tarafından yayımlandı

Bu yılın Temel Öğretimden Ortaöğretime Geniş Sınavları'nın (TEOG) sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler lise taban puanlarının açıklanmasını bekliyordu. Lise tercihleri öncesinde en çok merak edilen yerlerden biri de 2016 İstanbul lise taban puanları olarak dikkat çekiyor. Sınav tercih döneminin başlamasına kısa bir süre kala öğrenciler İstanbul lise taban puanlarını inceleyerek tercihler hakkında fikir edinmeye çalışıyorlar. İstanbul'da öğrenci sayısının çok olması, bu bölgede rekabeti arttırıyor. Bu nedenle öğrencilerin tercih işlemlerinde dikkatli olmaları gerekiyor. Bu işlemleri yaparken de İstanbul lise taban puanlarını dikkatle incelemeleri gerekiyor. Nihayetinde yerleştirme işlemlerinde sadece puanlar değil, tercih işlemlerindeki seçimlerin de büyük önemi bulunuyor. Lise taban puanlarına haberimizde yer alan bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Ayrıca İstanbul lise taban puanlarını ise doğrudan haberimizden görebilirsiniz.

Tercih işlemleri sırasında öğrencilerin oldukça özenli ve dikkatli olmaları gerekiyor. İşlemlerin bireysel olarak yapılacağı tercih döneminde, tercihte bulunmadan önce öğretmenlerden fikir almak, önerilerine kulak vermek doğru bir hamle olacaktır. Zaten Milli Eğitim Bakanlığı da tercih ve yerleştirme işlemlerinde rehberlik yapmak maksadıyla rehber öğrtmenlerin görevlendirilmesi yönünde bir karar alındı. Bu nedenle öğrencilerin bu durumda en doğru şekilde faydalanması gerekiyor.

LİSE TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ HAKKINDA

2016 Lise taban puanları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Adaylar bu puanları açılan ekranda T.C. Kimlik Numaraları ve doğum tarihlerini yazarak sisteme girebilecekler. Sınav sonuçlarını e-Okul'dan gören adaylar, tercih işlemlerinde de bu sistemden yararlanacak. 15 Temmuz 2016 - 25 Temmuz 2016 tarihlerinde yapılacak tercih işlemleri öğrenciler tarafından bireysel olarak online ortamdan gerçekleştirilecek. Öte yandan bireysel olarak bu işlemi yapamayanlar ise okul yönetimlerinden konu hakkında yardım alabilecekler. Tercih işlemlerinin ardından sonuçlar 8 Ağustos 2016 tarihinde açıklanacak. Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından bu kez nakil işlemleri başlayacak ve 3 dönem halinde yapılacak. Bu işlemlerin tamamlanmsının ardından ise 19 Eylül 2016 tarihinde 2016-17 eğitim-öğretim dönemi başlayacak.

LİSE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

OKULLARIN YÜZDELİK SIRALAMASI İÇİN TIKLAYIN


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler