HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2017 ALES son gün ne zaman? ALES sonbahar dönemi başvurusu ne zaman bitiyor? ALES başvurusu nasıl yapılır?

ALES başvurusu son gün ne zaman merak ediliyor. ALES başvuruları devam ediyor. Peki ALES başvurusu son gün ne zaman? İşte ALES sonbahar dönemi başvuruları için detaylar...

2017 ALES son gün ne zaman? ALES sonbahar dönemi başvurusu ne zaman bitiyor? ALES başvurusu nasıl yapılır?

ALES başvuruları devam ediyor. Peki ALES başvurusu için son gün ne zaman? ALES sonbahar dönemi başvuru tarihi belli oldu mu ve ALES sınavı ne zaman yapılacak soruları cevaplanmayı bekliyordu. Yüksek lisans veya doktoraya ya da bir akademik personel ilanına başvuracak kişiler için önemli olan ALES sınav puanı için adaylar ALES başvuru tarihlerinin açıklanmasını bekliyordu. İlkbahar ve sonbahar olmak üzere yılda iki kez gerçekleştirilen ALES sınavı ne zaman yapılacak? ALES başvurusu nasıl yapılır? ALES başvuru son gün ne zaman? İşte detaylar...

ALES BAŞVURUSUNDA SON GÜN NE ZAMAN?

ALES puanı için sınava gireceklerin başvuruları 26 Eylül tarihinde alınmaya başlayacak. ÖSMY'nin takvimine göre başvuru dönemi 4 Ekim gece yarısına kadar devam edecek. Adayların ALES başvuru işlemlerini bu tarihler içinde tamamlamaları gerekiyor.

ALES 2017 SONBAHAR DÖNEMİ NE ZAMAN?

ÖSYM'nin sınav takvimine göre Eylül sonu Ekim başı ALES başvuru döneminden sonra adaylar sınavı bekleyecekler. ALES sonbahar dönemi sınavı 19 Kasım Pazar günü yapılacak. Adayların sınava girecekler yerler ve sınav giriş belgeleri de sınavın olacağı hafta içinde yayımlanacak. ALES sonuçları ise 21 Aralık'ta açıklanacak.

ALES başvuru işlemleri 26 Eylül ve 4 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sınav başvurusu, ÖSYM aday işlemleri sistemine aday şifresi ve T.C. kimlik numarası ile girilerek yapılacak. Sınav için belirlenen süre içerisinde başvurusunu tamamlayamayan adaylar geç başvuru gününde başvurularını yapabilirler. Geç başvuru gününde normal sınav ücretinden fazla ücret alınır.

ALES BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

ALES PUANLARI NE KADAR SÜRE GEÇERLİ?

Adaylar sınavdan aldıkları puanı resmi kurumlara başvuru için 3 yıl boyunca kullanabilecekler. Yani adaylar ALES 2017 ilkbahar dönemi sınavından aldıkları puan 2020 yılına kadar geçerli.

ALES BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

ALES başvuruları ÖSYM aday işlemleri sisteminden yapılır. Adayların sınav başvurusu yapabilmeleri için sistemde güncel fotoğraflarının bulunması gereklidir. Son 50 ayda çekilen fotoğraflar güncel olarak sayılır. Fotoğrafı güncel olmayan adaylar başvurularını sadece başvuru merkezlerinden yapabilir. Başvuru merkezlerinde adayların hem fotoğrafları güncellenir hem de sınav başvurusu gerçekleştirilir. Bu işlem için adaylardan 5 Türk Lirası ücret alınır.

ALES BAŞVURU ÜCRETİ NASIL ÖDENİR?

- Akbank tüm şubeleri, ATM’leri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak olanlar hariç)
- Albaraka Türk Katılım Bankası tüm şubeleri, ATM’leri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak olanlar hariç)
- Kuveyt Türk Katılım Bankası tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak olanlar hariç)
- Halkbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı
- Türk Ekonomi Bankası tüm şubeleri ve internet bankacılığı
- Ziraat Bankası’nın sadece mobil bankacılık ve internet bankacılığı
Adaylar bu ödeme seçenekleri dışında ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanını kullanarak da sınav ücreti ödeyebilir.

ALES’TE HANGİ DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI?

YÖK tarafından gerçekleştirilen değişiklikler kapsamında; Sözel-1, Sözel-2 ve Sayısal-1, Sayısal-2 olarak dört bölümden oluşan ALES artık sözel ve sayısal olarak iki bölümden oluşacak. Sayısal test ile mantıksal akıl yürütme, çözümleme, analiz etme ve yorumlama gibi düşünme becerileri ölçülecek. Sözel testte ise temel dil bilgilerinin ölçümü ve sözel akıl yürütebilme becerileri ölçülecek.
ALES sınav soru sayısı 160’tan 100’e düşürülecek. 180 dakika olan sınav süresi de 150 dakika olacak. Değişiklikler ile adayların sınav streslerinin azaltılması hedefleniyor. ALES sayısal ve ALES sözel puan hesaplamalarında değişiklik yapılmadı ancak ALES eşit ağırlık puan hesaplamasında sayısal ve sözel testlerin ağırlıklarının yüzde 50 olması kararlaştırıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler