HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2022 Diyanet mülakat sonuçları nasıl sorgulanır? Sonuçlar açıklandı! Diyanet personel alımı tercih başvurusu ne zaman?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kur'an kursu öğreticisi, imam hatip ve müezzin kayyım pozisyonlarına 7 bin 800 personel alımı yapılması bekleniyordu. Beklenen mülakat sonuçları ise açıklandı. Alımlar için yapılan sınavlar kısa süre önce tamamlanmıştı. Peki 2022 diyanet mülakat sonuçları nasıl sorgulanır? Diyanet personel alımı tercih başvurusu ne zaman? İşte sorgulama yöntemi...

2022 Diyanet mülakat sonuçları nasıl sorgulanır? Sonuçlar açıklandı! Diyanet personel alımı tercih başvurusu ne zaman?

Kur'an kursu öğreticisi, imam hatip ve müezzin kayyım pozisyonlarına gerçekleştirilecek alımlar hakkında kılavuz yayımlandı. Kılavuza göre mülakat sonuçlarını öğrenmiş olan adaylar, tercihlerini sinav.diyanet.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirecek.

2022 DİYANET MÜLAKAT SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılmış olan açıklamaya göre, 2021 Yılı 4-B Sözleşmeli İmam Hatip, Kur'an Kursu Öğreticisi ve Müezzin Kayyım Sözlü Sınavı'na katılan adaylar, sınav sonuçlarını sinav.diyanet.gov.tr adresi üzerinden öğrenebilecek.

2022 DİYANET PERSONEL ALIMI TERCİHİ NE ZAMAN?

Tercih yapmaya hak kazanmış olan adaylar, tercih işlemlerini 31.01.2022 tarihinden itibaren 07.02.2022 tarihi saat 23:55'e dek sinav.diyanet.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirecekler.

Ayrıca yapılacak atanma işlemlerine esas olmak üzere;

  1. Yapılan sözlü sınav sonucunda başarılı olmuş olan adaylar, kendi kontenjan grubundaki sayı dikkate alınarak en fazla 25 tercih yapabilecek.

  2. Adaylar ayrıca isteğe bağlı olarak;

    • “Re'sen yerleştirilerek atanmayı kabul ediyorum."
    • “Re'sen yerleştirilerek atanmayı kabul etmiyorum." seçeneklerinden herhangi birini mutlaka işaretlemek durumunda.
    • Tercihlerine yerleştirilememiş olan adaylardan; “Re'sen yerleştirilerek atanmayı kabul ediyorum." seçeneğini işaretleyenler öncelikli olarak tercihte bulunduğu illerdeki boş kalan kadrolardan herhangi birine, bunun mümkün olmaması durumunda ilan edilen görev yerlerinden boş kalan yerlere kontenjan adedince bilgisayar kurası ile yerleştirilecek.
    • “Re'sen yerleştirilerek atanmayı kabul etmiyorum." seçeneğini işaretlemiş olan adaylardan tercihlerine yerleşemeyenler ile hiç tercih yapmayanların;
      atama işlemleri yapılmayacak ve adaylar atanma haklarından feragat etmiş sayılacak.
  3. Başvuran adaylar tercih işlemlerini 31.01.2022 – 07.02.2022 (saat 23:55) tarihleri arasında yapacak.

  4. Adaylar yerleştirme sonuçlarını sinav.diyanet.gov.tr adresi üzerinden 11.02.2022 tarihinde öğrenebilecekler.

  5. Tercihlere yerleştirme işlemlerinde sözlü sınav başarı puanı en yüksek olan kişiye öncelik verilecektir. Aynı zamanda sözlü sınav başarı puanlarının eşitliği halinde;
  • Doğum tarihi önce olana,

  • KPSS (DHBT) puanı yüksek olana,

  • KPSS'ye katıldığı öğrenim belgesinin mezuniyet tarihi önce olana,

öncelik verilecek.

  1. Sınav sonucu yerleştirmesi yapılmış olan kişiler, üç yıl süreyle başka bir yere atanamayacak. Sözleşme gereği üç yıllık çalışma süresini tamamlamış olanlar, talepleri halinde bulundukları yerde bulunan aynı unvandaki kadrolara atanacaktır. Bu şekilde atananlar, aynı yerde en az bir sene daha görev yapmak zorunda olacaklar.

  2. Tercih yapıp tercihlerinden birine yerleştiği halde süresi içinde kanuni mazereti olmaksızın görevine başlamayan kişilerin atama işlemleri gerçekleşmeyecek ve adaylar atanma haklarından feragat etmiş sayılacaklardır.
    Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler