HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2023 Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Ayı hangi gün başlıyor?

Ramazan Bayramı ne zaman başlayacak sorusu 2022 biterken merak edilen konular arasında yer alıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı 2023 yılı dini günler takvimini yayınladı. Takvime göre Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor ve hangi gün başlıyor gibi soruların cevapları açıklanmış oldu. İşte Diyanet tarafından açıklanan takvime göre 2023 Ramazan Bayramı tarihi...

2023 Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Ayı hangi gün başlıyor?

Ramazan Bayramı Müslümanlar için oldukça önemli bir yere sahip. Oruç ibadetini yerine getirmek isteyen kişilerin en merak ettiği soru Ramazan Ayı’nın ne zaman başlayacağıydı. 11 Ayın Sultanı olarak adlandırılan Ramazan Ayı, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan takvime göre mart ayında başlayacak.

RAMAZAN AYI’NIN BAŞLANGICI HANGİ GÜN?

Ramazan ayı açıklanan takvime göre mart ayında başlıyor. İlk sahur 22 Mart’ı 23 Mart’a bağlayan gece yapılacak. 23 Mart akşamı ise ilk iftar yapılacak. Son oruç ise 20 Nisan’da Ramazan Bayramı arifesinde tutulacak. Mübarek Kadir Gecesi ise 17 Nisan Pazartesi günü olacak.

ramazan bayramı

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Ramazan Bayramı da Müslüman alemi için oldukça önemli bir gün olarak biliniyor. 20 Nisan günü son oruç tutulduktan sonra bayramın ilk günü 21 Nisan olarak açıklandı. Ramazan Bayramı’nın ilk günü 21 Nisan Cuma gününe denk geliyor. İkinci günü 22 Nisan Cumartesi, üçüncü günü ise 23 Nisan Pazar gününe denk geliyor.

ramazan

Ramazan Bayramı 1. Gün: 21 Nisan
Ramazan Bayramı 2. Gün: 22 Nisan
Ramazan Bayramı 3. Gün: 23 Nisan

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler