Alınan bilgiye göre, Gülbahçesi Mahallesi Obalar Caddesi'nde terör örgütü PKK yandaşları, lastik yakarak yolu trafiğe kapattı.
Polis ekipleri gruba, TOMA'lar ve "Shortland" tipi zırhlı araçlarla müdahale etti. Bu sırada terör örgütü yandaşlarının attığı molotofkokteyli, zırhlı araçta kapısı açık halde çevreyi kontrol eden Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli Komiser Yardımcısı Ş.K'nın yüzüne isabet etti.
Yüzünde ve ellerinde yanıklar oluşan Ş.K'ya ilk müdahaleyi ekip arkadaşları yaptı. Araçla olay yerinden uzaklaştırılan Ş.K, ambulansla götürüldüğü Adana Numune Hastanesi Seyhan Uygulama Merkezinde tedavi altına alındı.
Yaralı Ş.K'yı hastanede ziyaret eden Adana Valisi Mustafa Büyük, gazetecilere yaptığı açıklamada, komiser yardımcısının müdahale sırasında yaralandığını söyledi.
Büyük, "Müdahale sırasında komiser yardımcımızın yüzüne molotofkokteyli gelmiş. Vücudunda ikinci derece yanık var. Tedavi altına alındı. Hayati tehlikesi yok. Tabii ki bu tür eylemler sırasındaki mücadelenin getirdiği durumlardan birisi. Umut ederiz, hem toplumumuza huzur gelir hem de böyle bir şanssızlık, kaza yaşamayız. Acil şifalar diliyorum." diye konuştu.
_
Molotof kokteyli_
Molotof kokteyli, (Almanca: Molotowcocktail, Fince: Polttopullo, İspanyolca: Cóctel mólotov) kısa sürede hazırlanabilen çeşitli yakıcı silahların genel adıdır. Üretiminin görece kolay olması nedeniyle amatör eylemciler ve kentsel gerilla savaşlarında mücadele eden kişiler tarafından sıklıkla kullanılır. Hedefi anında yok etmek yerine alev almasını sağlar.
Molotof kokteyli tarihte ilk kez İspanya İç Savaşı sırasında Milliyetçi kuvvetler tarafından Sovyet T-26 tanklarına karşı kullanılmıştır. Molotofun gücünü gören General Francisco Franco birçok askerin bu silahı kullanmasını emretmiştir. Molotof adı ise ilk kez Kış Savaşı sırasında Finler tarafından Finlandiya'nın bölünmesine sebep olan Rus politikacı ve diplomat Vyaçeslav Molotov'u aşağılama amacıyla konulmuştur ve Molotov bu isimden hiç hoşlanmamıştır. 1939 yılındaki Kış Savaşı sırasında Finler tarafından Sovyetler Birliği Kızılordu askerlerine ve Sovyet tanklarına karşı kullanılmıştır ve Finler bu sayede savaşta büyük üstünlük sağlamıştır. 1941'den sonrada II. Dünya Savaşı boyunca Almanya, Finlandiya, İtalya,Birleşik Krallık, Polonya, Amerikan ve Sovyet güçleri tarafından da kullanılmıştır.
_
YASAL DURUMU_
Molotof kokteyli bulundurmak veya fırlatmak dünyanın neredeyse tüm ülkelerinde yasadışıdır. Türkiye'de bu durum, 2013 Taksim Gezi Parkı protestoları'nı takiben ağırlaştırılmış ve molotof TBMM Silah Tasarısı Alt Komisyonu tarafından Haziran 2013'te kanunen silah sayılarak kullanan 8 ila 12 yıl hapis cezası öngörülmüştür.