Apollo Haberleri

Ay'a adım atacak bir sonraki ülke hangisi olacak?

Apollo 11, 1969'da Buzz Aldrin ve Neil Armstrong'u Ay yüzeyine indirdi. Sonraki 3 yılda yapılan yeni Apollo seyahatlerinde 10 Amerikalı daha Ay yüzeyine ayak bastı. Bugün yalnızca ABD değil Çin ve Hindistan da benzer programlar yürütüyor. Peki Ay yarışındaki bu hızlanmanın sebebi ne? Hangi ülke, neyin peşinde?

Yurthaber 2024-05-16 09:47:08

Rocky filmlerinin efsane ismi Carl Weathers hayatını kaybetti

Rocky serisinin ilk dört filminde Apollo Creed karakteriyle hafızalara kazınan usta oyuncu Carl Weathers, hayatını kaybetti.

Magazin 2024-02-03 07:32:02

ABD’de konser salonunun çatısı bir anda çöktü! Enkaz altında mahsur kaldılar: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Amerika Birleşik Devletleri’nin Illinois eyaletinin Belvidere bölgesinde bir konser sırasında Apollo Tiyatrosu’nın çatısının bir kısmı çöktü. Bölgede meydana gelen şiddetli rüzgar ve fırtınanın kazaya neden olduğu belirtilirken olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Trend 2023-04-01 08:17:59

Yunan mitolojisi testinde kimse full yapamıyor! Mitolojiye ne kadar hâkimsin?

Antik Yunanistan'dan günümüze kadar uzanan ve hiçbir zaman etkisini kaybetmemiş olan Yunan mitolojisini duymayan yoktur. Zeus, Afrodit, Apollo, Hades... Daha bir çok doğa üstü varlığa ev sahipliği yapan ve hiçbir zaman popülerliğini kaybetmemiş olan Yunan mitolojisini ne kadar biliyorsun? Sadece doğa üstü varlıkların hayatları değil ayrıca Antik Yunan hakkında da pek çok bilgiyi içeren Yunan mitolojisine hâkim olduğunu düşünüyorsan tam da doğru yerdesin!

Trend 2023-01-16 17:28:09

Walter Cunningham hayatını kaybetti! Son Apollo 7 astronotuydu

Yörüngeden canlı TV yayını yapan ilk NASA misyonunun hayatta kalan son üyesi ABD'li astronot Walter Cunningham, 90 yaşında hayata gözlerini yumdu. Cunningham'ın ölümünü doğrulayan NASA, onun "Ay'a iniş programının başarısında etkili olduğunu" kaydetti.

Haber 04-01-23 09:27

Ay'a yeniden yolculuk: Heyecanla takip edilen Artemis I tamamlandı! Apollo 13'ün mesafe rekorunu aştı

İnsanlık yıllar sonra gözünü yeniden Ay'a çevirdi. Bu kapsamda Orion uzay aracını taşıyan Uzay Fırlatma Sistemi (SLS) roketinin geçen ay fırlatılmasıyla Artemis I mürettebatsız test uçuşu başlamıştı. Artemis I mürettebatsız test uçuşu, Orion uzay aracının Meksika açıklarına inerek Dünya’ya dönmesiyle tamamlandı. NASA'dan yapılan açıklamada, Apollo 13'ün mesafe rekorunu aştığı kaydedildi.

Haber 12-12-22 15:25

2 milyon kilometre yol kat etti! Orion uzay aracı Dünya'ya indi

ABD'nin Ay'a insan taşımayı hedefleyen Artemis Ay Programı çerçevesinde Ay yörüngesine gönderdiği Orion uzay aracı, başarılı şekilde Dünya'ya geri döndü. Orion'un Dünya'ya dönüşü Apollo 17'nin Ay'a inişinin 50. yıl dönümüne denk geldi.

Haber 11-12-22 22:30

Muhtemelen NASA bile bu kadarını beklemiyordu! Artemis I'in karşısına bu kez Nicole Kasırgası engeli çıktı: Gerçekten nazar değmiş olabilir

NASA'nın Ay'a fırlatacağı Artemis I misyonu durmadan erteleniyor. Bu açıdan "nazar değdi" yorumlarına yol açan görev, Nicole Kasırgası nedeniyle yine ertelendi. Roketin ilk olarak ağustosta fırlatılması planlanıyordu ancak inanılması oldukça zor bir durum ortaya çıktı. Muhtemelen NASA bile bu kadar erteleme yaşanmasını beklemiyordu. Yeni roket, eğer fırlatılabilrse NASA'nın 1972'deki Apollo 17 roketinden sonra Ay'a göndermek için ikinci denemesi olacak.

Haber 09-11-22 13:35

Ay'da çekilen ilk selfie ve fazlası açık artırmaya çıkıyor: Çoğunu ilk kez göreceksiniz!

İlk insanlı Ay yolculuğu, Apollo Projesi kapsamında 16 Temmuz 1969'daki fırlatışla hayata geçirilmişti. Şimdi uzayda çekilen ilk selfie ve Ay'da çekilen ilk selfie dahil olmak üzere bazı önemli fotoğrafların açık artırmaya çıkacağı duyuruldu. İkonik Apollo görevinden arda kalan bu fotoğrafların çoğu daha önce hiç yayınlanmamış.

Haber 26-10-22 18:29

Emily Ratajkowski oğluyla küvette çıplak poz verince tepki çekti

Sebastian Bear-McClard tarafından defalarca aldatıldığı iddia edilen ve boşanmak için harekete Emily Ratajkowski'nin oğlu Sylvester Apollo Bear ile küvette çekilen fotoğrafı sosyal medyada tepki çekti. Emily Ratajkowski'nin pozları ve tepkiler sosyal medyanın gündeminde.

Magazin 25-09-22 08:19

Düzce'deki antik kentte Apollon heykeli bulundu! 'Düzce için dönüm noktası'

Düzce'de, antik kentte devam eden kazılarda 'Apollo Citharoedus' heykeli bulundu. Kazı alanında inceleme yapan Belediye Başkanı Faruk Özlü, ''Apollon heykelinin iyileştirilmesi için İstanbul Arkeoloji Müzesi ile görüşeceğiz. Apollon heykelinin bulunması Düzce tarihi için önemli bir dönüm noktasıdır. Ortaya çıkan eserlere baktıkça Düzce'nin geçmişi ve tarihiyle ilgili geleceğe ışık tutan eserlerin gün ışığına çıkarılması son derece mutluluk veriyor'' dedi.

Haber 19-08-22 16:10

Ay'a ayak basan ikinci astronotun ceketine dudak uçuklatan fiyat: En değerlisi oldu!

Neil Armstrong ile birlikte 1969'da Ay'a inen Buzz Aldrin'in tarihi Apollo 11 görevinde uçuş sırasında giydiği ceketi, New York'taki bir müzayedede açık arttırmaya çıkarıldı. Üzerinde ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) logosu ile ABD bayrağının yer aldığı ceket, dudak uçuklatan bir fiyata alıcı buldu. 92 yaşındaki astronotun ceketi satılan en değerli Amerikan uzay eseri oldu.

Haber 27-07-22 12:34

En az 400 bin dolara satılacaktı! NASA'nın engeline takıldılar: Onlar bize ait, geri verin

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 1969'daki Apollo 11 görevi sırasında toplanan Ay tozunu ve hamam böceklerini geri istiyor. "Tüm Apollo örneklerinin NASA'ya ait olduğu" düşüncesine sahip olan ajans, RR Auction isimli bir firmadan Ay tozunun ve herhangi bir patojen içerip içermediğini belirlemek Ay tozu yedirilen hamam böceklerinin satışının durdurulmasını istedi.

Haber 27-06-22 09:40

Ay toprağında yetiştirildi! Sonuçlar hayrete düşürdü: Bir ilk...

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Florida Üniversitesi'nden araştırmacılar, Ay toprağı kullanarak olağanüstü bir başarıya imza attı. Araştırmacılar, NASA'nın Apollo astronotları tarafından Ay'dan toplanan toprakta bitki yetiştirmeyi başardı. Bu, bir ilk.

Haber 13-05-22 11:45

Neil Armstrong toplamış: Ay tozu örnekleri satışa çıkıyor!

1969'da gerçekleştirilen ilk insanlı Ay görevi Apollo 11'de Ay'a ayak basan ilk insan olan Neil Armstrong'un topladığı öne sürülen ay tozu örnekleri açık artırmaya çıkıyor. Ay tozu örneklerinin 800 bin ila 1.2 milyon dolar arasında bir fiyata satılması bekleniyor.

Haber 30-03-22 15:54

Ay'dan toplandı! 50 yıl sonra kutuyu açtılar

Apollo 17 misyonu kapsamında Ay yüzeyinden toplanan numuneler, 50 yıl aradan sonra açılıp incelendi. Numune bugüne kadar, Johnson Uzay Merkezi’nde ikinci bir koruyucu tüpte tutuldu. Bu şekilde Ay’dan toplanan parçalar, gelecekte daha iyi teknolojilerle incelenmesi için saklanıyordu. İşte haberin detayları...

Haber 25-03-22 18:51

Dünyanın en seksi kadınları arasında gösterilen Emily Ratajkowski’den çok konuşulacak cinsellik itirafı

Dünyanın en seksi modelleri arasında gösterilen Emily Ratajkowski, 8 Mart tarihinde ilk bebeği Sylvester Apollo Bear’ı kucağına aldı. Oyuncu Sebastian Bear-McClard ile mutlu bir evliliği olan model, katıldığı bir radyo programında herkesi şaşırtacak bir itirafta bulundu.

Magazin 02-10-21 19:51

Emily Ratajkowski bebeğinin yüzünü gösterdi

Oyuncu Sebastian Bear-McClard ile mutlu bir evlilik sürdüren, 8 Mart'ta bebeği Sylvester Apollo Bear adını verdikleri erkek bebek dünyaya getiren ABD'li model Emily Ratajkowski kural bozdu.

Magazin 02-10-21 15:59

Ay'a ilk ayak basan insan kimdir? İşte Ay'a ilk çıkan kişi hakkında merak edilenler...

20 Temmuz 1969 tarihinde Apollo 11 ile yapılan yolculuk ile ilk kez Ay'a bir insan tarafından ayak basılmıştır. Vatandaşlar bu önemli olayın yıldönümünde "Ay'a ilk ayak basan insan kimdir?" sorusunu merak ediyor. Peki Ay'a ilk ayak basan kişi kimdir? İşte Ay'a ilk çıkan kişi ve yolculuğu hakkında merak edilenler...

Haber 21-07-21 00:28

Emily Ratajkowski sınırları zorladı! 'Yok artık' dedirten paylaşım

Mart ayında 'Sylvester Apollo Bear' adını verdiği bebeğini kucağına alan İngiliz model Emily Ratajkowski son paylaşımıyla sınırları zorladı.

Magazin 28-05-21 09:42

Verizon, Yahoo ve AOL'u resmen satıyor!

Amerikan telekomünikasyon devi Verizon, Yahoo ve AOL'yi içeren medya grubunu 5 milyar dolara satmak için Apollo Global Management ile bir anlaşma imzalandığını duyurdu.

Haber 03-05-21 15:43

Ay'a ilk ayak basan Apollo 11 ekibinin pilotu Michael Collins vefat etti

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Apollo programında aya iniş için kullanılan araca pilotluk yapan Apollo 11 astronotu Michael Collins'in 90 yaşında hayatını kaybettiğini duyurdu.

Haber 28-04-21 22:48

Ay'a giden Apollo 11 misyonunda yer alan astronot Michael Collins 90 yaşında hayatını kaybetti

Ay'a ilk insanlı uçuş olan Apollo 11'de yer alan üç astronottan Michael Collins 90 yaşında hayatını kaybetti. Collins'in ailesi, 1969'da Ay'ın yörüngesinde dönen astronotun Çarşamba günü kanser nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu.

Haber 28-04-21 21:18

Amerika’nın Ay’a hiç gitmediği konusunda ortaya atılan çarpıcı iddialar ve yanıtları!

20 Temmuz 1969 günü saat 20:18'de, Apollo 11 uzay aracı Ay’ a iniş yaptı. Bu inişin ardından Ay’a ilk adım atan kişi de Neil Armstrong olarak tarihe geçti. Bu tarihten itibaren uçuşun tamamen bir kurgudan ibaret olduğuna dair komplo teorileri ortaya atılmaya başlandı. Üzerinden yıllar geçmiş olsa da insanoğlunun kafasında hala bazı soru işaretleri hala belirsizliğini koruyor. Sosyal medyada yer alan Ay’a yolculukla ilgili komplo teorilerini ve yanıtlarını sizler için araştırdık.

Trend 10-02-21 11:21

NASA, 50 yılın ardından Ay ağaçlarının haritasını yayınladı

Amerikan Uzay ve Havacılık İdaresi (NASA), farklı koşullarda nasıl değişeceklerini gözlemlemek amacıyla uzaya 500 tohum gönderdi. Tohumlar, uzaya 1971'de Apollo14 göreviyle gitti ve 34 defa Ay’ın etrafından dolaştı. Ardından bu ağaçlar ABD, Avrupa ve Güney Amerika'da ekildi. NASA, “Ay ağacı” olarak adlandırdığı bitkilerin haritasını Apollo 14'ün 50. yıldönümünde yayımladı.

Haber 09-02-21 14:49

Apollo 14 astronotu Shepard’ın kayıp golf topları 50 yıl sonra bulundu

Ay’da golf oynayan ilk ve tek insan olan astronot Alan Shepard’ın 1971’deki Apollo 14 görevi sırasında ay yüzeyinde kaybettiğini iddia ettiği 2 golf topu 50 yıl sonra bulundu. Öte yandan görüntülerin iyileştirilmesi ile Shepard’ın yaptığı vuruşların başarısına yönelik iddialarının doğru olmadığı da ortaya çıktı.

Haber 06-02-21 22:45

Mi serisi sıradaki level'e geçiyor: Xiaomi Mi 10T Pro görüntülendi!

Xiaomi Mi 10T Pro ortaya çıktı. Bir e-ticaret sitesi, Xiaomi Mi 10T Pro'nun fotoğraflarını yayınladı. İddialara göre "apollo" kod adına sahip olan Xiaomi Mi 10T Pro yanında Xiaomi Mi 10T ile birlikte gelecek.

Haber 27-08-20 15:20

Gören hayran kaldı! Uludağ'ın zirvesinde büyüleyen manzara

Bursa'da her mevsim farklı güzelliği ile ilgi çeken Uludağ'a turistler bu kez beyaz örtüyle değil, rengarenk manzarayla karşılaşmak için geldi. Uludağ'ın el değmemiş 2 bin 500 metre rakımlı noktalarına ulaşan doğaseverler, objektifleriyle karşılaştıkları güzellikleri ölümsüzleştirdi. Yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Apollo kelebeğinin de görüldüğü zirvede, göz alıcı manzaralara rastlandı.

Haber 20-07-20 09:45

NASA astronotundan 'Ay fotoğrafı' itirafı

İnsanoğlunun ilk defa Ay'a ayak bastığı NASA'nın Apollo 11 görevi Armstrong ile birlikte Ay’a giden bir diğer astronot Buzz Aldrin'in açıklamaları ile bir kez daha gündemde.

Haber 29-01-20 14:01

Sutopunda İzmir-Atina dostluk köprüsü

İzmir, Büyükşehir Belediyesi ESTİ'nin davetlisi olarak Atina'dan kente gelen Yunan temsilcisi Apollo Smyrnis Sutopu Takımı'na ev sahipliği yaptı.

Spor 05-01-20 12:41

Apollo ve Athene GE Capital'in kredi birimini satın aldı

ABD merkezli özel sermaye şirketleri Apollo Global Management ve Athene Holding, General Electric'in finansal hizmetler bölümü GE Capital'in havacılık sektöründeki kredilendirme birimini satın aldı.

Finans 30-08-19 18:01

Uzay aracı Ay'ın yüzeyinden ilk görüntüyü gönderdi

Hindistan’ın uzay aracı Chandrayaan-2, Ay yüzeyinden ilk görüntüsünü paylaştı. Görüntüde Apollo kraterleri ve Doğu Denizi havzası yer aldı.

Trend 23-08-19 15:34

ABD Ay’a Ayak Basılışının 50. Yılını Kutluyor

Apollo 11 misyonunun 50. yılı ABD genelinde kutlanırken, Beyaz Saray Ay’a yeniden astronot gönderme hedefinin altını çiziyor

Haber 20-07-19 20:39

BBC'nin Neil Armstrong röportajı: Ay'dan bakınca Dünya çok güzel görünüyor

Apollo 11 programıyla Ay'a yapılan ilk insanlı yolculuğun 50. yıl dönümü, ABD'de törenlerle kutlanıyor. Ay'a ayak basan ilk astronot olan Neil Armstrong, 1970 yılında BBC'den Patrick Moore'a deneyiminlerini anlatıyor.

Haber 20-07-19 14:58

Apollo 11’in Ay’a inişinin 50’nci yılı Çin’de ilginç bir etkinlikle kutlandı

Apollo 11’in Ay’a inişinin 50’nci yıl dönümü Çin’in Şangay kentinde gerçekleştirilen etkinlikler ile kutlandı.

Haber 19-07-19 18:44

Ay'a ilk adımın 50. yıl dönümü! Google'dan özel Doodle

Dünyanın en büyük arama motoru olan Google, Apollo 11 programıyla Ay'a yapılan ilk insanlı yolculuğun 50. yıl dönümüne özel doodle yaptı.

Trend 19-07-19 00:37

İnsanlığın büyük adımının üzerinden 50 yıl geçti!

Apollo 11, 50 yıl önce bugün Ay’a inmişti. Peki Ay yürüyüşünde astronotları koruyan teknoloji neydi?

Trend 18-07-19 12:23

Ay'a ilk yolculuğun 50. yılı: ABD'de kutlamalar başladı, Neil Armstrong'un uzay giysisi sergileniyor

Apollo 11 programıyla Ay'a yapılan ilk insanlı yolculuğun 50. yıl dönümü, ABD'de törenlerle kutlanıyor. Başkent Washington'daki Ulusal Hava ve Uzay Müzesi, Başkan Yardımcısı Mike Pence'in katıldığı bir törenle, Ay'a ayak basan ilk astronot olan Neil Armstrong'un uzay giysisini sergilemeye başladı.

Haber 16-07-19 18:25

Onun adı Apollo ve o dünyanın en büyük melez kedisi!

ABD’de ‘Dünyanın En Büyük Kedisi“ olarak adlandırılan dev 319 kg’lık aslan-kaplan melezi görenleri hayrete düşürüyor.

Trend 13-06-19 10:10

NASA, Ay'a kadın astronot çıkaracak

NASA'nın yeni Ay görevinde Ay'a ilk ayak basacak astronot kadın olacak - Göreve, insanoğlunun Ay'a ilk kez ayak bastığı Apollo misyonuna atıfla, Yunan mitolojisindeki tanrı Apollo'nun kız kardeşi Artemis'in adı verildi

Haber 14-05-19 18:21

“Dünya’nın doğuşunu” görmemizin üzerinden 50 yıl geçti

NASA, bu yıl Apollo 8 misyonunun 50’inci yılını kutluyor. Üç astronot 21 Aralık 1968’de insanlık tarihinde ilk kez Ay’a uçtu. Misyon pek çok ilklere imza attı. En önemlisi ise astronot William Anders tarafından çekilen Dünya’nın doğuşu fotoğrafı oldu.

Trend 21-12-18 15:11

GRAFİKLİ - İnsanoğlunun uzay macerası 61 yıl önce başladı

SSCB'nin "Sputnik 1" yapay uydusunu 61 yıl önce dünya yörüngesine göndermesiyle insanlığın uzay macerası başladı - ABD, SSCB'nin ardından 1958'de "Explorer I" adlı ilk uydusunu uzaya gönderdi - "Vostok 1" adlı uzay mekiğinin 1962'de dünyanın yörüngesine gönderilmesiyle Rus kozmonot Yuri Gagarin, uzaya çıkan ilk insan oldu - Astronot John Glenn ise 20 Şubat 1962'de dünyanın yörüngesine erişen ilk Amerikalı oldu - ABD, Ay'a insan gönderme çalışması olarak adlandırdığı "Apollo Projesi"yle Ay'a çok sayıda iniş gerçekleştirdi - Apollo 11'in 20 Temmuz 1969'da Ay'ın yörüngesine girmesiyle astronot Neil Armstrong, "Ay'a ayak basan ilk insan" oldu - 1972'den bugüne Ay'a bir daha insanlı uçuş yapılmazken Rusya, 2029'da Ay'a insanlı uçuş yapmayı planladığını duyurmuştu

Haber 03-10-18 11:06

İnsanlığın Ay’a ilk adımla başlayan uzay yolculuğu devam ediyor

Armstrong'un Ay'a ayak basmasının üzerinden 49 yıl geçti - ABD ile Sovyetler Birliği arasındaki uzay rekabeti ise 1957’de Sovyetlerin Sputnik 1 uydusunu Dünya’nın yörüngesine göndermesiyle başladı - Ay'a insan gönderme çalışmaları kapsamında yürütülen Apollo projesi 20 milyar dolar, bugünkü değeri ile 110 milyar dolara mal oldu - Devletler arasında başlayan uzay rekabeti, özel sektöre de yayılıyor - Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın SpaceX şirketi ile Amazon'un CEO'su Jeff Bezos'a ait Blue Origin şirketinin yanı sıra birçok özel şirket, uzay turizmi konusunda rekabet ediyor

Haber 20-07-18 11:06

NASA ilk kez yayınladı

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) güncellenmiş Project Apollo arşivini internette yayınladı.

Haber 10-07-18 10:04

Türkiye'den 8 öğretmen ABD'de uzay yarışına katıldı

Fen ve matematik alanında eğitim veren 8 öğretmen, Amerika'da NASA ile çalışan Honeywell şirketinin HESA programı kapsamında uzay ve matematik eğitimi aldı - Öğretmenler uzay yarışı, Apollo misyonları, uzay mekiği programı, uluslararası uzay istasyonu ve NASA programları dahil olmak üzere ABD'nin tüm uzay araştırma faaliyetlerini tecrübe etme imkanı buldu - Eğitime katılan öğretmenlerden Nazlı Barış: - "Dünyanın dört bir yanından gelen meslektaşlarımızla eğitim süresince ve eğitimin sonrasında kalan zamanda eğitim sistemleri, sınıf içi uygulamalar, ufuk açan projeler gibi okulla ilgili konular dışında arkadaşlık, takım ruhu, iletişim gibi konularda da çok fazla kazanımlar elde ettik"

Haber 02-07-18 11:07

Gemide düşüp yaralanan mühendis helikopterle alınıp, hastaneye götürüldü

MERSİN açıklarındaki Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı adına arama- tarama faaliyeti yürüten Apollo Moon isimli gemide, merdivenlerinden düşüp kaburgalarını kıran makine mühendisi, Sahil Güvenlik helikopteri ile alınıp, hastaneye kaldırıldı.

Haber 23-06-18 12:40

İDOB bir gecede iki prömiyer yaptı

"Apollo ve Dafne" kantatı ile Türk balesi "Judith" eserlerinin prömiyerine sanatseverler yoğun ilgi gösterdi

Haber 31-05-18 00:23

Apollo 12 Astronotu Alan Bean Hayatını Kaybetti

Ay'da yürüyen dördüncü insan olan Alan Bean 86 yaşında hayatını kaybetti

Haber 27-05-18 20:22

Judith 45 yıl sonra İstanbul'da yeniden sahnelenecek

"Apollo ve Dafne" kantatı ile ilk Türk balesi "Judith" 30 Mayıs'ta sanatseverlerin beğenisine sunulacak

Haber 24-05-18 13:49