HABER

AOÇ'nde 258 bin metrekare arazi GSGM'ye devredilecek

ANKARA (İHA) - Atatürk Orman Çiftliği içinde bulunan 258 bin metrekare arazi ile bu arazi üzerindeki spor tesislerinin 49 yıl süreyle Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne devrine ilişkin kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Müdürlüğü Kuruluş Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna Teklifinin görüşmelerini tamamladı. Görüşmelerin sonunda teklif kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre AOÇ sınırları içinde bulunan 258 bin 186 metrekare arazi ve bu arazi üzerindeki spor tesisleri ve müştemilatı, yapılacak bir protokolle 49 yıl süreyle bedelsiz olarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne (GSGM) tahsis edilecek. GSGM, bu alanları spor hizmeti ve faaliyetlerinde kullanılmak üzere federasyonlara veya spor kulüplerine devredebilecek. Bu alanda yapılan spor tesisleri, sporun geliştirilmesi dışında ticari bir amaç için kullanılamayacak. Kanun, AOÇ arazisi üzerinde spor tesisi kuran Ankaragücü ve Gençlerbirliği kulüplerinin yaşadığı sorunları da ortadan kaldıracak.

Kanunun kabul edilmesinin ardından bir teşekkür konuşması yapan spordan sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Türkiye'de kişi başına düşen spor tesisi sayısının çok yetersiz olduğuna işaret ederek, özellikle Ankara'nın bu anlamda çok geride olduğunu söyledi. Düzenlemeyle iki spor kulübünün yaşadığı sorunların da çözüleceğini kaydeden Başsegioğlu, Ankara'da nefes alınacak yeşil alanlar yapılacağını belirtti. Başesgioğlu, imar planlarının sadece Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından değil, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu ile müştereken hazırlandığını açıkladı.
TBMM Genel Kurulu, Kayseri'de Burç Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından Melikşah Üniversitesi adıyla bir vakıf üniversitesi kurulmasına ilişkin kanun tasarısını da kabul etti.

Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı da TBMM Genel Kurulu'nda görüşülerek, kabul edildi. Kanuna göre seyahat acentalarının, reklam ve tanıtma belgelerinin birer örneğini dağıtımdan 15 gün önce Kültür ve Turizm Bakanlığı'na gönderme zorunluluğu kaldırıldı. Seyahat acentaları, seyahat acentaları faaliyetleriyle ilgili olarak yerli ve yabancı kuruluşlarla yaptıkları sözleşmelerin birer örneğini Bakanlığa gönderme zorunluluğundan da kurtuldu.

Kanunla ayrıca işletme belgesi iptal edilen seyahat acentaları ve bunların şubelerine ve bunların iptale neden olan işlemi sırasındaki ortakları ile bunların eşleri ve birinci dereceye kadar kan ve kayın hısımlarına 5 yıl süreyle, zorunlu sigortanın yaptırılmaması ile müşteriyi aldatıcı, kamu güvenini sarsıcı ve ülke turizmini baltalayıcı davranışlarda bulunmak, gerekli teminatı bulundurmamak durumunda ise 10 yıl süreyle belge verilmeyeceği hükmü yasa metninden çıkartıldı.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler