HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Artvin'de bayram namazı saat kaçta? Bayram namazı nasıl kılınır?

Bayram namazı saat kaçta kılınacak? Ramazan ayının son gününde yarın kılınacak bayram namazı vakitleri merak ediliyor. Artvin halkı evlerine yakın olan camilere bayram namazı için akın edecekler. Artvin'de bayram namazı saat kaçta bilgisi haberimizde yer alıyor. İşte Artvin bayram namazı vakti...

Artvin'de bayram namazı saat kaçta? Bayram namazı nasıl kılınır?

Artvin'de bayram namazı saat kaçta merak ediliyor. Bugün Ramazan ayının son günü ve yarın sabah bayram namazını eda etmek için camilere gidilecek. Bayram sevinci ve coşkusuyla yarın sabah Artvin'de camiler bayram namazı için doldurulacak. Peki Artvin'de bayram namazı saat kaçta? Bayram namazı nasıl kılınır, kaç rekattır, farz mıdır? İşte Artvin ve diğer illerin bayram namazı vakitleri...

ARTVİN'DE BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

Artvin'de Ramazan Bayramı sevinci yaşanıyor. Bir ay boyunca tutulan oruç ve kılınan teravih namazlarından sonra yarın sabah bayram coşkusunu camilerde yaşacak Artvinliler, bayram namazı saatini merak ediyordu. İşte Artvin bayram namazı vakti;

Artvin'de bayram namazı vakti: 05:27

Diğer illerimiz için bayram namazı saatlerini aşağıdaki bağlantıdan öğrenebilirsiniz.

Tüm illerin bayram namazı saatleri için tıklayınız

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Bayram Namazı nın Kılınışı Birinci Rek'at:

1) Cemaat düzgün sıralar halinde imamın arkasında yer alır ve "Niyet ettim Allah rızası için Ramazan yada Kurban Bayramı namazını kılmaya, uydum imama" diye niyet eder.

2) imam "Allahu Ekber" deyip ellerini yukarıya kaldırınca. Cemaat de "Allahu Ekber" diyerek ellerini yukarıya kaldırıp göbeği altına bağlar.

3) Hem imam, hem de cemaat gizlice "Sübhaneke"yi okur. Bundan sonra üç kere tekbir alınır. Tekbirlerin alınışı şöyledir:

Birinci Tekbir: imam yüksek sesle, cemaat da onun peşinden gizlice "Allahu Ekber" diyerek (iftitah tekbirinde oldugu gibi) ellerini yukarıya kaldırıp sonra aşağıya salıverirler. Burada kısa bir süre durulur.

ikinci Tekbir: ikinci defa "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılıp yine aşağıya salıverilir ve burada da birincide oldugu kadar durulur.

Üçüncü Tekbir: Sonra yine "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılır ve aşağıya salıverilmeden bağlanır.

4) Bundan sonra imam, gizlice "Euzü Besmele", açıktan Fatiha ve bir sure okur .(Cemaat bir şey okumaz, imamı dinler)

5) Rüku ve secdeler yapılarak ayağa (ikinci rek'ata) kalkılır ve eller bağlanır.

Bayram Namazının Kılınışı İkinci Rek'at:

6) imam gizlice Besmele, açıktan da Fatiha ve bir sure okur. Sure bitince imam yüksek sesle, cemaat da içinden

(birinci rek'atta oldugu gibi) üç kere daha tekbir alır, üçüncü tekbirden sonra eller bağlanmadan, dördüncü tekbir ile rükua varılır,.sonra da secdeler yapılarak oturulur.

7) Oturuşta. İmam ve cemaat, Ettehiyyatü. Allahumme salli, Allahumme barik ve Rabbena atina... duasını okuyarak önce sağa, sonra sola selam verip namazı bitirirler. Namazdan sonra hutbe okunur. Kurban bayramı namazının kılınışı da bunun gibidir. Sadece niyeti değişiktir.

ARTVİN'DE BAYRAM NAMAZI KILABİLECEĞİNİZ CAMİLER

Bayram namazı, cemaatle kılınan bir namazdır. Bu yüzden yarın sabah Artvinliler , Ramazan Bayramı namazını kılmak için camilere akın edecekler. Artvin'de bayram namazı kılacabileceğiniz bazı camiler şunlar;

Çarşı Merkez Camii
Salihbey (Çayağzı) Camii
Zeytinlik Camii ve Türbeleri
Oruçlu Camii
İskenderpaşa Camii ve Türbeleri
Arhavi Ortacalar Merkez Camii
Borçka Muratlı Camii
Ortahopa Camii
Şavşat Kocabey Camii
Yusufeli Demirkent Camii

BAYRAM MESAJLARI

Kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi yüce Allah’a sonsuz şükürler olsun! Ramazan Bayramı bereketiyle, bolluğuyla gelsin, tüm insanlık için hayırlara vesile olsun.

Küskünlerin barıştığı, sevenlerin bir araya geldiği, rahmet ve şefkat dolu günlerin en değerlilerinden olan Ramazan Bayramınız kutlu olsun.

Mübarek Ramazan Bayramını sevdiklerinizle beraber sağlıklı ve huzur içinde geçirmenizi dileriz. Bayram tüm insanlığa hayırlı olsun!

Mübarek Ramazan Bayramınızı tebrik eder hayırlara vesile olmasını dileriz. Bu hayırlı günde dualarınız kabul olsun. Dualarınızı eksik etmeyin...

Ramazan Bayramı’nın ulusumuzun diriliğine, mazlumların kurtuluşuna, insanlığın huzur, barış ve hidayetine vesile olmasını dileriz.

BAYRAM NAMAZI VAKTİ NEDİR?

Bayram namazının vakti, güneşin doğuşu sırasındaki kerâhet vaktinin çıkmasından sonradır. Yani güneşin doğuşundan yaklaşık olarak bir saat sonrasıdır. Bayram namazının ilk vakti güneşin ufuktan bir veya iki mızrak boyu kadar yükseldiği vakittir. Bu vakit de güneşin doğmasından yaklaşık 50-55 dakika kadar sonra başlar, öğle namazı vaktinin girmesinden önceki vakte kadar devam eder. Bir mazeret sebebiyle bir beldede bayram namazı birinci gün kılınamamışsa, ramazan bayramı 2. gün, kurban bayramı ise 2. gün yine kılınamazsa 3. gün kılınabilir. Ancak bayram namazı özürsüz olarak terkedilmişse artık kılınmaz, kurban bayramı ise kerâhetle birlikte 2. veya 3. gün kılınabilir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler