Bahreyn'de, 4 kişi demokrasi yanlısı gösteriler sırasında iki polisin öldürülmesiyle ilişkili olarak suçlu bulundu ve idama mahkum edildi.
Askeri mahkemede görülen davada, 3 eylemci de ömür boyu hapis cezasına mahkum edildi.
Bahreyn yönetimi, Tunus ve Mısır'daki ayaklanma ardından Şubat ayında başlayan gösterilere sert tepki vermiş ve sıkıyönetim ilan etmişti.
Gösterilere katıldıkları gerekçesiyle tutuklanan yüzlerce kişinin aileleriyle görüşmesine dahi izin verilmedi.
Bu dava Mart ayı ortalarında sıkıyönetim ilan edilmesinden bu yana, gösterilerle ilgili olarak kamuya açıklanan ilk dava.
Basına kapalı yapılan duruşmada, 7 kişi, kasten adam öldürme suçuyla yargılandı; bu kişiler otomobille iki polisin üzerinden geçmekle suçlandı.
Sanıkların avukatları suçlamaları reddetti.
İnsan hakları grupları, bu kişilerin aile ve tanıdıklarıyla görüşmelerine izin verilmediği gibi, avukatlarıyla görüşmelerinin sınırlandığını söylüyor.
Sünni hanedan yönetimindeki Bahreyn'de, nüfusun çoğunluğunu oluşturan Şiiler, siyasi özgürlükler ve anayasal monarşi talep ediyor.
Yönetim, gösterileri bastırmak için protestoların kendi ülkesine sıçramasından korkan Suudi Arabistan'dan askeri destek de almıştı.
Gösteriler sırasında en az 30 kişi öldü. Bunlardan dördünün gözaltında öldüğü bildiriliyor.
Hükümet de, ülkedeki siyasi kargaşa sırasında 4 polisin öldürüldüğünü açıklamıştı.
Bahreyn İran'ı kışkırtıcılıkla suçluyor, ancak uzmanlar, ülkede Sünni yönetim ile Şii çoğunluk arasında uzun zamandır gerilim yaşandığını belirtiyor.