HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Gül'e mektup

Bursa'ya bugüne kadar yaklaşık 20 trilyon lira harcayarak hayır kurumları kazandıran işadamı Mustafa Dörtçelik, Başbakan Abdullah Gül'den, 57. Hükümet döneminde uygulamaya konulan hayırlardan yüzde 18 KDV alınmasının kaldırılmasını istedi. Hayırsever işadamı, "Paraları mezara götürecek değilim. Öldükten sonra eserlerimle yaşamak istiyorum. Devlet bu yanlış uygulamayı en kısa zamanda kaldırsın" dedi.

Başbakan Gül'e mektup

Bursa'da 35 yıldır yaptırdığı okul, yurt ve huzurevlerine ilave olarak inşaatı 6 yıl önce başlatılan Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi ile Çocuk Hastanesi'nin ölmeden önce bitirilmesi için dua ettiğini söyleyen 82 yaşındaki işadamı Mustafa Dörtçelik, "57. Hükümet, 2.5 yıl önce hayırlara KDV uygulaması başlattı. Ardından dönemin Sağlık Bakanı Osman Durmuş, bana, 'Sen hastaneleri bitir, gerekirse KDV'leri bakanlık bütçesinden karşılayacağız' diyerek söz verdi. Ben de eserlerin yarım kalmaması için 1 trilyonun üzerinde KDV ödedim. Protokole göre, bakanlığın yapması gereken kısımları da tamamladım. Ancak ardından bakanlıktan 2 hastanenin de tasfiye edilmesinin istendiği yönündeki yazıları görünce, beynimden vurulmuşa döndüm" diye konuştu. Yaşadığı olayların kendisini çok üzdüğünü kaydeden Dörtçelik, tek umudunun yeni hükümet olduğunu söyledi.

"GÖZÜM AÇIK GİTMESİN"

"Bu hükümetten bir aklı başında insan çıkarsa, benim de öldükten sonra gözlerim açık kalmaz" diyen hayırsever işadamı, Başbakan Abdullah Gül, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a ayrı ayrı mektup yazarak, devletin hayırseverleri enayi yerine koymasıyla ilgili bu uygulamanın kaldırılmasını istediğini belirtti. Hastanelerin bitirilmemesinden dolayı üzüntü duyduğunu vurgulayan Dörtçelik, gözyaşlarını tutamadı. Bugüne kadar 2'si meslek lisesi 8 okul, 1 yurt ve 1 huzurevini babası, annesi, eşi ve kardeşi adına yaptırdığını, 200 yataklı Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi ile 250 yataklı Çocuk Hastanesi'nin ise bitirilmesiyle adının eserleriyle yaşamasını istediğini ifade eden Mustafa Dörtçelik, "2.5 yıldır 2 hastanenin KDV'si ile uğraşmaktan yapmayı düşündüğüm 4 okul, 1 geriatri ve 1 de çocuk yetiştirme merkezi ile ilgili hiçbir şey yapamadım. Ben yıllardır çocuk hasretiyle yanıp tutuştum. Çocuğum olmadığı için bu ülkenin insanlarına, yeni nesillerine faydalı olmak istiyorum. Fakat devlet buna müsaade etmiyor. Bu kadar para ödeyerek, yaptığım hayırların KDV'sini ödemekten aciz değilim. Ama devlet hayırseveri enayi yerine koyuyor. Benim ağrıma bu gidiyor. Devlet bu uygulamayla, işadamlarının paralarını kumara, gece hayatına ve boşa harcatıyor. Devlet kendisini yapmadığı gibi başkasına da yapma diyor. Bu nasıl anlayış, akıl sır ermiyor" dedi.

82 yaşında olmasına rağmen hala sahibi olduğu tekstil fabrikasıyla ilgili çalışmalarını sürdüren Dörtçelik, boş vakitlerini bakıcısının 9 yaşındaki kızı Sibel'le geçirerek çocuk hasretini gideriyor.

Kaynak: İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler