ANKARA (ANKA)- Yargıtay 2. Ceza Dairesi, kavgada kendisine bıçak çeken ve yaralayan kişiden korunmak amacıyla bıçak çekenin de hapis cezası istemiyle yargılanması gerektiğine karar verdi.
Yargıtay 2. Ceza Dairesi, Salihli 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı bozarak emsal bir karara imza attı. M.K. işlettiği kahvehane önünde birlikte alkol aldığı D.H.'nin bıçaklı saldırısına uğradı. Saldırı sonrası yaralanan M.K. de cebinde bulunan bıçağı çekerek D.H. ye gösterdi. Olayın Emniyet'e intikal etmesinin ardından yargı önüne çıkan sanıklar hakkında Salihli 1. Sulh Ceza Mahkemesi karar verdi. Mahkeme, bıçakla adam yaralama suçunu işleyen D.H. yi hapse mahkum ederken, bıçak çeken M.K. hakkında hüküm kurmadı.
Dosyanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 2. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı bozarak emsal bir karara imza attı. Yargıtay, emsal kararında şu görüşlere yer verdi: "Müştekinin işlettiği kahvehane önünde diğer sanık D. ile birlikte alkol almaları sebebiyle müşteki ile tartışmalarının kavgaya dönüşmesi üzerine diğer sanık D.'nin müştekiyi bıçakladığı sırada, sanık M.'nin de kavgada korkutmak maksadıyla bıçak çekmesi şeklinde gerçekleşen eyleminin 5237 sayılı TCK'nın 106. maddesinin 1. fıkrasının 2. cümlesinde düzenlenen ve takibi şikayete tabi basit tehdit suçunu oluşturduğu gözetilmelidir"
TCK'nın 106. maddesinin 1. fıkrasının 2. cümlesi şöyle: "Malvarlığı itibarıyla büyük bir zarara uğratacağından veya sair bir kötülük edeceğinden bahisle tehditte ise, mağdurun şikâyeti üzerine, altı aya kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur."