HABER

"Bıkkınlık içine giriyoruz"

İSTANBUL (İHA) - İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Artok, Ankara'daki tablonun kendilerinde bıkkınlık oluşturduğunu belirterek, ihracatın ve ihracatçının sorunlarını çözecek bir vizyona sahip iradenin seçimler yoluyla iktidara gelmesini, Türkiye'nin menfaatleri açısından çok önemli bulduklarını söyledi.

Dış Ticaret Kompleksi'nde gerçekleştirilen TİM Genel Kurulu'nda konuşan İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Artok, hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün temsilcisi olarak TİM'in Genel Kurulu'nda, sektörünün beklenti ve hedeflerini konuşmak istediklerini, ancak bütün bunlardan söz edecek morallerinin kalmadığını savundu. Artok, "Ankara'daki tabloyu izledikçe bıkkınlık içine giriyoruz. İhracatın ve ihracatçının sorunlarını çözecek bir vizyona sahip iradenin seçimler yoluyla iktidara gelmesini, Türkiye'nin menfaatleri açısından çok önemli buluyoruz" dedi.

Seçimin Türkiye'nin yapısal sorunlarını çözecek bir siyasi iradeyi üretmesini arzu ettiklerini dile getiren Artok, "Seçim güçlü hükümet modelini ortaya çıkaracak Meclis aritmetiğini sağlamaz ise, korkarım ki, ekonominin önündeki yeni sendrom, 4 Kasım sendromu olacaktır. Ancak mevcut siyasi partilerimizin sorunlarımızı çözebilecek proje ve kaynakları gerçek anlamda bilmediğini ve tanımadığını esefle görmekteyiz" diye konuştu.

Genel kurula katılanlara, "Türkiye'nin ihracat geliri 2005 yılına kadar 50 milyar dolar seviyesine çıkarılabilir mi? Önümüze böylesi bir hedef koyabilir miyiz? Bunu gerçekleştirecek performansımız var mı?" sorularıyla hitap eden Artok, "Eldeki mevcut kaynakların belli bir hedefe yönelik olarak gerekli bilgi ve donanımın ihtiyacımız olan insan kaynağı ile beraber seferber edilmesini istiyoruz" dedi.

Türkiye'nin dünyaya sattığı malın miktarını ve kalitesini hiç değiştirmeden yalnızca promosyon ve prezantasyon biçimini değiştirerek mevcut 31 milyar dolardan daha yüksek bir rakama satmanın mümkün olduğunu ifade eden Artok, "Bunu gerçekleştirebilmek, sermaye yapısı, özkaynakları sınırlı olan ihracatçının gücünü aşar. Bu ancak ülke tanıtım ve imaj çalışmaları ile mümkündür" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler